Президентът на Армения идва на държавно посещение у нас

  • 17 октомври 2022 15:21

  • 326
  • 1
Президентът на Армения идва на държавно посещение у нас
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

По покана на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на държавно посещение в България пристига президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян. Визитата е в контекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Армения, която се отбелязва тази година, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

На 18 октомври, вторник, от 10.00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ президентът Вахагн Хачатурян ще бъде посрещнат от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с официална церемония, която включва почетен караул и 21 топовни артилерийски салюта в чест на госта. Вахагн Хачатурян ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по официалното откриване на интерконектора с Гърция

От 10.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения.

В 11.45 часа в Гербовата зала Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Вахагн Хачатурян ще подпишат съвместна декларация във връзка с 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Армения. В присъствието на двамата президенти ще бъде подписан и протокол за създаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара. След това Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Вахагн Хачатурян ще дадат и съвместни изявления за медиите.

В рамките на посещението си у нас, което продължава до 20 октомври, президентът Хачатурян ще изнесе лекция в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Държавният глава на Армения ще бъде приет от министър-председателя на служебното правителство Гълъб Донев. Предвижда се още среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, посещение в Пловдив, както и срещи с представители на арменската общност.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.17 | 22:07

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини