Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по официалното откриване на интерконектора с Гърция

  • 29 септември 2022 14:06

  • 844
  • 4
Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по официалното откриване на интерконектора с Гърция
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 1 октомври, събота, държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде домакин на церемонията по официалното въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България. Събитието ще се проведе от 11.00 часа в зала 3 на Националния дворец на културата, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Междусистемната газова връзка Гърция-България е от стратегическо значение за Югоизточна Европа и предоставя възможност за реална енергийна диверсификация на доставчиците на природен газ за региона. Интерконекторът осигурява директен достъп на България до Южния газов коридор и доставки на природен газ през Трансадриатическия газопровод (TAP), Трансанадолския газопровод (TANAP), а в близко бъдеще и от терминала за втечнен газ край Александруполис. 

Газовият интерконектор с Гърция получи АКТ 16

По покана на българския президент участие в церемонията ще вземат  председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски, президентът на Република Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Република Гърция Кириакос Мицотакис, министър-председателят на Румъния Николае Чука, министър-председателят Гълъб Донев, както и изпълнителните директори на "Ай Си Джи Би" АД Теодора Георгиева и Джордж Сатлас.

В рамките на деня държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе и двустранни срещи с ръководители на делегации, участващи в церемонията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
844 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Маци

2022.09.29 | 23:11

4
Таки държи Слави Трифонов даваше му пари в ресторант Макси
Обикновена Пунта Мара

2022.09.29 | 21:22

3
А, ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ на "Южен-Балкански-Турски-Руски" поток, КОГА да ОЧАКВАМЕ Г-н ПРЕЗИДЕНТ?
Не, това не е добра новина!

2022.09.29 | 15:20

2
Това е позор, това е повече от позор за този доказан кремълски лакей, национален предател, измамник и двуличник, който с измама и с цинични театрални постановки като "вдигнатия юмрук" и "Мутри ъвн" подлъга хиляди хора, много от тях десни избиратели, да гласуват за до цинизъм коварната му персона! този на снимката правеше и невъзможното да проваля гръцкия конектор, за да продължава да лази като червей в краката на изнудвачите от "Газпром", които обаче се изплюха в сурата му, а и в сурата на Гарвана, пардон - Гълъба и на продажника му и безгръбначен слуга - "енергийния им министър"! Гръцкият премиер трябва да изгони този предател и кремълски лакей, който, за срам и позор на държавата ни, лично развърза ръцете на кремълския злодей да започне войната в Украйна, като договори с кремълското чудовище грабежа и предателството на века - "Турски поток"! Да, направи го този фатмак на снимката и окото му не трепна! Да, ама три години мълча като задник за това си чудовищно национално предателство! Престъпната "служебна сган" на селянина на снимката проваляше и гръцкия конектор, и втечнения газ от Америка, за да постави България изцяло в зависимост от Кремъл! Всички българи, които ще бъдат на 03. на откриването на конектора, освиркайте националния предател и кремълски лакей, освиркайте двуличния и коварен мерзавец! Освиркайте фатмака от село Славяново! Конектора беше построен и завършен от правителството на Кирил Петков и ТОЙ трябва да присъства там, не безродника Радев!
Анонимен

2022.09.29 | 14:16

1
Това е добра новина. Най-после !

Добави коментар

Водещи новини