Цветанов: Трябва да се прави разграничаване между ГЕРБ и токсичния модел "Борисов"

  • 13 октомври 2022 15:10

  • 1956
  • 2
Цветанов: Трябва да се прави разграничаване между ГЕРБ и токсичния модел "Борисов"
© Републиканци за България
Слушай новината Слушай новината

Трябва да се прави разграничаване между ГЕРБ и модела "Борисов", защото в партията има много стойностни хора с огромен капацитет, които никога не са били част от управлението и не са се облагодетелствали. Моделът "Борисов" се явява токсичен за българската политическа система. Кой би повярвал на евроатлантическата ориентация, която днес заявява лидерът Бойко Борисов, като само преди 2 години се биеше в гърдите за големия успех с прокарването на "Турски поток". 

Това каза пред БНР Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, бивш министър на вътрешните работи и бивш заместник-председател на ГЕРБ, сега лидер на "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.". 

Цветан Цветанов: Брюксел не знае истината за “Турски поток“

По думите му в страната трябва да се намери политически консенсус. "Освен срещу войната, но ние се лишаваме и от една голяма възможност за страната ни - това е европейската солидарност по Плана за възстановяване и устойчивост. Законопроектите, свързани с реализирането на парите по Плана, трябва да бъдат приети от парламента. Ние няма да можем да направим началото на новия финансов програмен период, който стартира на 1 януари 2021 г.". 

Бившият министър на вътрешните работи коментира, че в момента няма никаква концепция как трябва да бъде развивана системата на МВР: "Политическите назначения в МВР вече са факт до ниво началник на група и началник на сектор, което е абсурдно за една деполитизирана система. Назначенията са от всички партии, които управляват през последните години". Реформата в МВР трябва да има пътна карта за функционалните промени, които трябва да бъдат направени, категорично заяви той. 

Къде се счупи МВР?

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изказа мнение, че е реалистично България да бъде приета в Шенген до края на 2022 г. "След миграционната вълна по време на Арабската пролет през 2011 г. страните от Шенгенското пространство започнаха да изразяват едно друго възприятие, че не трябва да се разширява повече поради потенциалната заплаха от миграционния натиск, който влиза в България и Румъния, които са външна граница на ЕС и могат да бъдат някакъв буфер", коментира той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1956 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.13 | 16:19

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
малеееееееее

2022.10.13 | 15:47

1
ти би по наглост и инфантилите отПП,ти къде беше беПръдльо!!!!

Добави коментар

Водещи новини