Радомир Чолаков (ГЕРБ): Господ ни каза четири пъти: „Вземете да се разберете“

  • 12 октомври 2022 17:58

  • 935
  • 8
Радомир Чолаков (ГЕРБ): Господ ни каза четири пъти: „Вземете да се разберете“
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

В тази ситуация, трябва да се търсят най-добрите професионалисти. Председателят на Народното събрание (НС) няма право да говори, той само води заседанията. Аз имам мнение по различни въпроси. Росен Желязков има по-голям административен опит от мен и ще е по-добър председател. Аз ще гласувам за него. Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Традицията е най-голямата парламентарна група да излъчи председател на НС. Ние ще предложим такъв и ще подкрепим предложените зам.-председатели от другите групи“, допълни той.

„Президентът можеше да свика НС чак на 2 ноември. Дали умишлено или случайно е избрана датата 19 октомври не знам, но ние имаме нужда от всички сили, дори небесните, за да работим. Това, което Господ ни казва вече четири пъти е: „Вземете да се разберете, вие българите“. Няма да има повече прошки, ако продължаваме така“, обяви Чолаков.

Десислава Атанасова (ГЕРБ): И ние можем да сме остри в нападките си, но това няма да доведе до нищо

„Позицията на „Продължаваме промяната“ (ПП) е крайно радикална, те отказват разговори по принцип с нас. Според мен те се страхуват да започнат разговори, защото ще видят, че сме диалогични и склонни на компромиси, а можем да постигнем консенсус по много въпроси. Те са крайно агресивни, защото така са решили. Лидерите на ПП пазят парламентарната си група от всякакви разговори с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, за да я овладеят. Трябва да се запитаме дали тези хора са дошли да управляват страната дългосрочно или са дошли да изпълнят някакъв проект? Те заеха радикална позиция, за да не управляват“, обясни депутатът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

По думите на Радомир Чолаков не бива да се поставят предварителни условия на никого. „Когато си поставяме радикални условия, това предварително обрича разговора. Ние също можем да поставим условия. Може би трябва да ровим в прехода. Вероятно има нужда от ревизия на реформите от 2000 година насам. Пенсионната реформа е взривена и трябва да се ревизира“, подчерта Чолаков.

„Този парламент, ако работи, ще бъде в консенсус. Ние нямаме вариант да се делим на фракции. Парламентът или ще работи, или не. Единственият вариант да се управлява тази страна е с консенсус. Може да се направи правителство и с първия мандат, но с консенсус. Нека да си помислят още малко. Ако стъпим върху това, което ни обединява, като обществени проблеми, работата ще потръгне и може да има и правителство“, смята Чолаков.

„Дължим на българския народ връщането на алтернативното гласуване. Не разбирам това издевателство над избирателите. Нека дадем възможност да се гласува и с хартиена бюлетина, и ще се успокои и изборният процес“, коментира той във връзка с връщането на хартиените бюлетини.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
935 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Защо триете истината?

2022.10.14 | 10:24

8
Лъжа ли е, че герберастката престъпна, корумпирана и просташка сган трепери и се напикава от страх, ако Бойко Рашков стане шеф на КПКОНПИ?! Лъжа ли е, че той само за месец разкри поредния чудовищен грабеж на банкянско-сарайската хунта за 40 милиона, откраднати само от един лот от магистрала "Тракия"?! Лъжа ли е, че народът ни търпя 12 години чудовищни престъпления и чудовищни грабежи?! А чекмеджето със златните кйлчета и пачките милиони евро?! А къщата в Барселона, а "къщите за гости"? Ам геноцида, на който сикаджийската мутра подложи нещастните български пенсионери и пет хиляди от тях се самоубиха от мизерия и глад?! Ами, това е положението, Чолако! Всички бягат от вас като от чума, защото вие сте чумата на България! Никой не иска не да "преговаря" с престъпници, никой!

2022.10.12 | 18:50

7
Много набожни станахте,като,че ли народа забрави как нагло и позорно се държахте в НС, сега пак се опитвате да манипулирате и лъжете ,че сте готови на компромиси докато се докопате до властта.Защо са ви хартиените бюлетини,по лесно да си купувате гласоподавател?
PaulaFox

2022.10.12 | 18:46

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.12 | 18:07

1
Господ явно не те харесва с тази плешива глава и очила

2022.10.12 | 18:42

5
Да на грозните селяни трябва да им се забрани да раждат
PaulaFox

2022.10.12 | 18:29

4
А за мен оценка?

2022.10.12 | 18:23

2
Само манекените ли харесва според теб?
Sarbeca Z

2022.10.12 | 18:24

3
Боклук гербав

Добави коментар

Водещи новини