Росен Костурков: Ръководството на ПП е търсено от Плевнелиев, но разговори няма, опозиция сме

  • 12 октомври 2022 13:37

  • 927
  • 1
Росен Костурков: Ръководството на ПП е търсено от Плевнелиев, но разговори няма, опозиция сме
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Преди да бъде конституиран парламентът и да бъдат създадени парламентарните групи всичко е в ръцете на администрацията на Народното събрание. Това заяви Росен Костурков, избран за депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС в предаването  "12+3" по БНР. 

"Ние от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" сме изразили позицията си, други колеги - също. Какво ще се случи, това е решение на администрацията на парламента", подчерта той. 

Администрацията на НС все още не е поканила официалните гости за откриването на 48-я парламент

Костурков потвърди, че мястото на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е в опозиция: "Ние сме втора по-големина група в парламента и нашето място е в опозиция".

Той заяви, че ръководството на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""е било търсено по телефона от посочения от ГЕРБ за контакт Росен Плевнелиев (президент от 2012 до 2017 г.), но засега те "не виждат смисъл да се водят разговори, тъй като позицията на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е много ясна - в правителство, в което участват ГЕРБ и ДПС, няма как да участваме. По политиките, които ще водим в парламента и на които държим, ще можем да си разговаряме в парламентарните комисии и в пленарната зала". 

Създаване на стабилно правителство е важно и тази отговорност се пада на ГЕРБ, посочи Костурков. 

Той не пожела да коментира какви ще са действията на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", ако им бъде връчен мандатът за съставяне на правителство.

Арабаджиев: ПП ще излезе с позиция срещу присъствието на Митрофанова в НС

"Няма натиск нито отвън, нито от чужди посолства за съставяне на правителство", подчерта Росен Костурков и уточни, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" са доказали, че не се поддават и не биха се поддали на натиск", допълни той. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
927 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 19:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини