Румен Гечев: По-вероятно е съставяне на правителство с третия мандат

  • 11 октомври 2022 07:47

  • 1201
  • 8
Румен Гечев: По-вероятно е съставяне на правителство с третия мандат
© Нова телевизия

Защо беше споменато името на България при взривяването на мост в Крим. Всички ние не искаме да е така, дано нямаме отношение. Нашите служби за сигурност трябва да проверят дали е така и да покаже доказателства. Както и руската страна, ако твърди нещо, трябва да покаже съответните доказателства. Това заяви Румен Гечев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Според него Русия няма да атакува България. 

Ние искаме да се изчисти името на България. И г-н Борисов направи сравнение с папата. Веднъж бяхме замесени и папата каза, че не сме замесени. Този, който замеси България трябва да докаже дали е така или да се извини. Българските служби трябва да си свършат работата, каза още Гечев. 

Москва: Камионът бомба за Кримския мост е тръгнал от България

Няма нужда да се плашим допълнително, защото войната се води на няколко стотин километра от нас. България не трябва да бъде въвличана във войната и да изнася оръжие. Това е позиицята на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ако се стигне до гласуване в парламента ще гласуваме против, отбеляза Гечев. 

За мен е много старнно обвързвнаето на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с руски интереси, ние сме българска партия. Нямаме такива контакти и специални отношения. Позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е българска и се споделя от болшинството от народа. Признаването на територии трябва да става според устава на международното право. Ние признаваме международното право. Но ние признахме и Косово, ако не признаем референдумите в Украйна - това са двойни стандарти, посочи още Румен Гечев. 

По думите му България не трябва да влиза в геополитическите игри на други страни. 

Всички конфликти са завършвали с преговори. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е настоява всички замесени страни да седнат на масата на преговоите. По никакъв начин да не участва в тези игри, добави още представителят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Запитан дали от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е признават референдумите за присъединяване на украински територии към Русия, той каза: Ние не сме взели решение на Национален съвет. Не съм аз човекът, който ще признава или не такива територии. Има си Устав на ООН и международно право.

За доставките на оръжия за Украйна Гечев беше категоричен, че нищо не може да накара левицата да промени позицията си България да стои далеч от военния конфликт.

Военните действия се водят не между Украйна и Русия, а на територията на Украйна. И там участва цялата организация на НАТО, под ръководството на САЩ. Битката индиректно е между НАТО и Русия, смята политикът.

Гечев коментира и предстоящите преговори за съставяне на правителство. 

И БСП отряза ГЕРБ за преговори за правителство

Ние ще водим прегвоори с всички партии, освен ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Ще преговаряме с потенциалните партньори, ако се създаде програма, която да помогне да излезем от кризите, затова ще водим разговори. Убедени сме, че е по-добре да има редовно, а не служебно правителство. Малко вероятно е да се създаде правителство с втория мандат. По-скоро с третия мандат, но в политиката е имало доста завои, така че всичко е възможно в рамките на Конституцията на България, смята Румен Гечев.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1201 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 14:58

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
радев

2022.10.11 | 08:17

3
ей боклук ти докога ще стоиш в парламента бе
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.10.11 | 10:27

7
ДОКЪТ НЕ ГО ИЗВАДЯТ С ИСТИНСКА ПОЛИЦИЯ ...
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.10.11 | 10:26

6
КОЛКО МАНГИЗИ НАДИПЛИ ОТ ЮГОЕМБАРГОТО ...А ¿...
Е тоя дрът пръч

2022.10.11 | 09:09

5
През 1997 г. докара българския народ до просешка тояга,а сега има наглостта да се показва по телевизията. БСП и Възраждане трябва да бъдат забранени със закон ,а дипломатическите отношения с Русия скъсани
ромката нинова

2022.10.11 | 08:19

4
марш бе м ангали
радев

2022.10.11 | 08:15

2
к урвата гечев нинва искаш ли да умреш
аз

2022.10.11 | 08:14

1
Най-голямата глупост ,те БСП защо не направиха правителство,когата получих трети мандат,щото такова ялово правителство не може да стане!!!

Добави коментар

Водещи новини