Илияна Йотова: Декларация "Украйна в НАТО" трябва да е в рамките на ЕС, а след това и на НАТО

  • 05 октомври 2022 21:50

  • 783
  • 9
Илияна Йотова: Декларация "Украйна в НАТО" трябва да е в рамките на ЕС, а след това и на НАТО
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Форматът на декларация "Украйна в НАТО" трябва да е първо в рамките на целия Европейкски съюз, а след това и на самия Северноатлантически пакт. Това заяви пред журналисти в Свиленград вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, предаде БТА.

 В момента не мога да преценя формата на самата декларация. За мен силното решение е след много внимателен анализ и преговори да се изработи общ за Европа текст, тогава документът би бил по-силен, коментира Йотова.

Тя и министърът на отбраната Димитър Стоянов бяха в Свиленград за тържественото честване на 110-годишнината от Освобождението на града и началото на Балканската война.

"Не е сериозно такива решения да се взимат "на крак", коментира вицепрезидентът. По нейните думи това е декларация за ускорено приемане на Украйна в Алианса - "сега и веднага", и никой, включително и българският президент, не поставя под съмнение темата за членството на Украйна в НАТО.

От президенството с обяснение за позицията на Радев за членството на Украйна в НАТО

Йотова отбеляза и че до момента и ръководството на НАТО, и Йенс Столтенберг, не са коментирали тази декларация. Вицепрезидентът смята, че освен това първо трябва да се конструира новият парламент за да бъде по-пълен дебатът.

По темата за БСП и представянето на политическата сила на парламентарния вот Йотова коментира, че във всяка една такава ситуация достойнството изисква да се подаде оставка. В личен план за мен това е задължително. Не съм изненадана от липсата на оставка, но голямата ми тревога е, че БСП падна на девет процента и пето място, отбеляза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Декларацията е на държавни глави и не е необходимо нейният текст да се съгласува с министъра на отбраната, каза  министър Димитър Стоянов. С политически декларации нито се приема, нито се отхвърля кандидатурата на която и да е страна за член на НАТО. Това се случва на среща на върха на съюза с единодушието на всички 30 страни членки, посочи Стоянов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
783 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.10.05 | 23:15

3
Ето го новия управител на Нова Украйна = Новорусия , генерал - полковник КАДИРОВ !
XA XA XA

2022.10.06 | 07:15

9
НА МАЙКА ТИ ТЕРЛИКА !
Баааа

2022.10.06 | 00:32

4
Къв "полковник". жив генералисимус. Играч на електронни игри. Тя и русия отива във виртуалната реалност.

2022.10.06 | 05:26

8
БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков: Кое е истинското ти лице, г-н Президент Шизофрения, опит за тарикатлък преди избори или просто предаване на мнозинството от тези, които два пъти те избраха: 1. Твърдиш, че нарастването на военна сила в Украйна във връзка с частичната мобилизация в Русия, ще доведе до ескалация и повече жертви, но подкрепяш политиката на НАТО и ЕС за усилено изпращане на оръжия там. 2. Твърдиш, че няма да признаеш резултатите от референдумите в ДНР, ЛНР и Запорожката и Херсонската области, но си се срещал официално с президента на Косово, с което си легитимирал тази държава. 3. Настояваш за защита на българския бизнес, но подкрепяш санкциите на ЕС, които го съсипват. 4. Твърдиш за нова епоха в политиката за газа и диверсификация на доставките, но правителството, назначено от теб, провежда търг за дългосрочни доставки не въобще на газ, а само на ВТЕЧНЕН такъв, което вече предопределя източника. 5. Твърдиш, че си обединител на нацията, но цялото ти поведение е подчинено на принципа „разделяй и владей“, особено това се отнася към онези, които те издигнаха. 6. Призоваваш за спазване на конституцията, но правиш всичко възможно да отвратиш хората от залегналата в нея многопартийна система, основа на демокрацията. Мога да дам още много подобни примери, но и тези са достатъчни, за да задам въпроса: Кое е истинското ти лице, г-н Президент?
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.06 | 01:44

5
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.06 | 01:46

7
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.06 | 01:45

6
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
PaulaFox

2022.10.05 | 22:15

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Щюм

2022.10.05 | 22:18

2
Червена свиня Баща и беше убит в влака от свой съселянин заради имотна облага в особено големи размери Вижте промяната на България

Добави коментар

Водещи новини