Президентът отличи френския посланик у нас с орден "Мадарски конник" първа степен

  • 03 октомври 2022 17:40

  • 432
  • 7
Президентът отличи френския посланик у нас с орден "Мадарски конник" първа степен
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои посланика на Френската република в България Флоранс Робин с орден „Мадарски конник“ първа степен. Държавното отличие е за големите ѝ заслуги за укрепването и развитието на българо-френските отношения, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Интензивното френско-българско партньорство, основано на дълбоки исторически корени и доверие, е резултат от последователните усилия на поколения дипломати, политици, предприемачи, архитекти, учени, учители, хора на изкуството, граждани на двете страни, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на церемонията. Държавният глава изрази признателност за ангажираността и личния принос на Флоранс Робин за развитието на политическите, икономическите и културни връзки между България и Франция и усилията й за надграждането им на най-високо ниво. 

Радев ще удостои френския посланик у нас с орден „Мадарски конник“ първа степен

Президентът Радев обърна специално внимание на изключително активна и ползотворна дейност на Флоранс Робин по време на френското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на тази година, когато тя е допринесла за разясняване на българската позиция в отношенията с Република Северна Македония. „Флоранс Робин споделяше и отстояваше открито своите позиции във време, в което не всички наши европейски партньори и експерти от Брюксел разбираха дълбочината на проблемите и не успяваха да вникнат в цялата сложност на пъзела на политическите отношения на Балканите и техните причинно-следствени връзки“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Той посочи, че благодарение и на усилията на френския посланик въпросът за правата на човека, за отстояването на културно-историческото наследство, значението на историческата истина и обективност са били издигнати от нивото на двустранни до нивото на европейските отношения. Президентът изрази благодарност и за френската подкрепа за членството на България в ЕС и НАТО и изказа увереност, че тази подкрепа ще продължи и за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство. 

Филип Епитропов
432 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:08

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Коко

2022.10.03 | 21:43

6
Потроши се от работа Румбата. Стига. Почини си!

2022.10.03 | 18:00

5
СЛАБОУМЕН НО ВЕЧЕ БЕЗОПАСЕН ГЛУПАК

2022.10.03 | 17:57

4
радев е глупак и това е очевидно

2022.10.03 | 17:52

3
БРЕ, БРЕ ПУСТИЯ МУ ГЛУПАВ ФАТМАК, ВЕРЕН НА КРЕМЪЛ ДО СМЪРТ ХАХА И ГЛУПАВ КАТО ОВЦА
g

2022.10.03 | 17:52

2
държавата е в колапс и пред война а тоя раздава ордени на конвейр

2022.10.03 | 17:49

1
ТОВАРИШ РАДЕВ ПЛЪТНО СЛЕДВА ДИРЕКТИВИТЕ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО.. НАПУСТО ОБАЧЕ, ФРАНЦИЯ НЯМА ДА Е ПРОРУСКА ПОВЕЧЕ.

Добави коментар

Водещи новини