Димитър Стоянов: Горд съм с признанието за българския военен контингент в Босна и Херцеговина

  • 26 септември 2022 19:21

  • 661
  • 1
Димитър Стоянов: Горд съм с признанието за българския военен контингент в Босна и Херцеговина
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

„Изключително горд съм да чуя от всички официални лица, с които се срещнах в Босна и Херцеговина, думи на благодарност и признателност за вашето участие в операция „Алтеа“.“ Това каза министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва на среща днес с българските военнослужещи, които участват в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина. Той им благодари за тяхното достойно и съвестно изпълнение на задачите в операцията, която е от ключово значение за стабилността в Европа. „Преди 14 години и аз бях на мисия в Ирак и зная какво напрежение е да си далече от близките и семейството си и да изпълняваш отговорно задълженията си извън страната“, отбеляза министър Стоянов, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Добрата подготовка на българския контингент и отличното представяне в операция „Алтеа“ открои и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на срещата с бойците.

Военнослужещите поставиха въпроси, свързани с командировъчните, които получават за участието в операцията в Босна и Херцеговина. Министър Стоянов пое ангажимент да направи всичко възможно в рамките на своя мандат за тяхното актуализиране.

Министърът на отбраната: България категорично подкрепя продължаването на операцията на ЕС „Алтеа“ в Босна и Херцеговина

Професионалното изпълнение на задачите от българския военен контингент беше оценено високо на срещите на министър Стоянов с командващия на операцията на ЕС „Алтеа“ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден генерал Памела МакГаха. Акцент в разговорите беше поставен на ролята на операцията за стабилността и сигурността в Босна и Херцеговина и в целия регион на Западните Балкани.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДА

2022.09.27 | 09:50

1
Тюфлеци не армия

Добави коментар

Водещи новини