Асен Василев: При Борисов трудът на едно поколение е отивал в шкафчета и кюлчета

  • 09 септември 2022 20:35

  • 4391
  • 53
© Булфото

Бургас е един символичен град, от който започнаха промените през 2020 г. с "Росенец", които дадоха възможност да има служебно правителство и Кирил Петков и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на да бъдат служебни министри в това правителство, а впоследствие да продължим промяната и да направим ново правителство, което работи в обществена полза. Надявам се след 2 октомври да успеем да довършим това, което бяхме започнали. Това каза кандидатът за депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Константин Бачийски при откриването на офис на партията в морския град, предаде репортер на Novini.bg.

Ние вече имаме ясна граница между старото управление на ГЕРБ с всички корупционни практики и недостатъци и новото управление, което разходва и управлява публичния ресурс в интерес на хората, отбеляза той.

Политиката, която ние следвахме и ще продължим да следваме, е основно антикорупционна, защото това е единственият начин да се напълни хазната и България да тръгне напред. Второто много важно нещо, което ще продължим да залагаме, е социалната политика – най-накрая да започнем да инвестираме в българските граждани – в учителите, в лекарите, в полицаите, в армията. Това са основните стожери на една държава. Трябва да има много сериозни помощи, насочени към младите семейства - вече има данъчни облекчения, безплатни детски градини и увеличени майчински – това трябва да продължи, заяви съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Асен Василев с мощна критика към служебното правителство за газа

За последната една година пенсиите се увеличиха повече, отколкото през последните 12. Това трябва да продължи, защото тези хора са ощетени в много голяма степен от последните 12 г. управление – има години, когато пенсиите не са вдигани въобще, има години, когато са вдигани символично. Всичко това е ограбен труд на едно поколение, който вместо да го ползват, е отивал в шкафчета и в кюлчета. Това няма да го позволим и се надяваме на 2 октомври гражданите да ни подкрепят, ако този нов курс напред им харесва, посочи Василев.

В отговор на въпрос очаква ли след 2 октомври да бъде създадено правителство и ако да, колко ще бъде дълъг периодът му на управление, той заяви: "Това зависи от българските граждани. Ние можем да обещаем, че ако имаме мандат за съставяне на правителство, ще работим с "Демократична България" и с БСП, за да можем да съставим правителство, което да продължи курса, който започна, така че да продължава да има широка социална политика, да продължава да има инвестиции, курсът да продължи през работеща антикорупционна комисия, през работеща европрокуратура. Заложен е и магистрат, който да разследва г-н Гешев, така че в някакво обозримо бъдеще да имаме и работеща българска прокуратура. Това са нещата, които искаме да свършим за българските граждани – оттам-нататък се надяваме те да ни подкрепят и да се сформира едно стабилно управление, защото само със служебни кабинети не става".

По думите му няма никакъв повод за безпокойство за държавния бюджет.

И след един месец управление на служебния кабинет продължаваме да сме на излишък в бюджета. Това, което излезе от материала, който изтече от Министерството на финансите, е, че до края на годината бюджетът ще бъде изпълнен както е заложен. В момента дългът на страната е с 2 млрд. лева по-малко, отколкото миналата година, т.е. Няма никаква аларма. Ако бюджетът се направи така, че да се занижат макропараметрите, да се направи при нереалистична прогноза, така че в края на другата година да останат едни пари за раздаване с постановления на Министерски съвет, за да може да се ореже социалната програма – това беше методът на правене на бюджети доста дълги години, тогава може би някой ще бие аларма само за да спре социалните плащания, за да може в края на годината тези пари да отидат за несоциални нужди, каза още Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4391 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
Една жена истинска Българка

2022.09.10 | 12:53

39
Много си нагал и лъжец не обиждай хора които работят песни и не им дадохте възможност да се изявят те направеха много за седем месица,а Бойко како направи за 12г краде лъга и пълнише чекмеджетата с пачки и ключета изнудваше фирми с рекет,направи некачествени магистрали убийци,изгони децата ни в чуждите държави там да си раждат децата,закри училища,децки градини,обезлюди селата и малките градове,остави България на последно място и първи по смъртност обиди народа на месирки приготвяше черните повали хората умираха по стълбите на болниците! И още още може да се изреждат!За това трябва да гласуваме за младите и мислещи хора които милеят за родината си и да живеем по добре!Победа на ПП и Кирел и Асен ние хората които искаме децата ни да се завърнат ще гласуваме по съвест!
PaulaFox

2022.09.14 | 21:39

53
галка ман e
Нищоправец

2022.09.11 | 10:59

50
НЕ ВИЖДАМ ДА СА НАПРАВИЛИ НИЩО,ОСВЕН ДА ОКРАДЪТ БЪЛГАРИТЕ С 30% ЗА ГАЗА И ДА ЧАКАТ КОМИСИОННАТА ОТ МЕТ

2022.09.10 | 18:13

44
Като ти гледам правописа по скоро си ман галка.
НЕ ГО СЛУШАЙТЕ, ТОЙ ЛЪЖЕ

2022.09.14 | 18:08

52
Жълтопаветници и пещерни комунисти, заедно с напушени аматьори в един отбор е трудна работа. За това се самопенсионирахте като политици само след шест месеца управление. Най-вече защото зачеркнахте хората гласували за ГЕРБ-СДС, тази коалиция , като бивши хора, защото сте че рве ни внуци на бивши че рве ни, кадри на ДС ,бо клу ци. На предстоящите избори ще сте под чертата за влизане в парламента. Вашият финал е предопределен от СРЕДНИЯ ПРЪСТ по време на живо предаване в парламента на Ицо хазарта, и призива ДА ГО ДУХАТЕ на счетоводителя Асен Василев. ........................ От Брюксел, евроидиот предлага европейците да се забърсваме с мокри кърпи. Какво великодушие, какъв порив на мисълта на евродепутат! Още преди Коледа в България ше гледаме като треснати.Газовата криза у нас ще се превърне в катастрофа. “Благодарим” на президента Румен Радев , на ПП , БСП и ИТН за Промяната."Промяната": Скъп ток, скъпа газ, скъп хляб, чудовищна инфлация, огромни дългове. Нафта и бензин с рекордни цени, слаб туризъм! Ще мигаме като светулки и с режим на тока.
Обикновен гражданин

2022.09.11 | 11:30

51
Пълна лъжа са кюлчетата. Този е за затвора.
Умномислещ

2022.09.11 | 10:56

49
НЕ МОЖЕ ДА ВИ СТИГНЕ.ПРИ ПППП ТРУДА НА ЧЕТИРИ ПОКОЛЕНИЯ ЗАМИНА КЪМ ОШФОРКИТЕ С ВАГОНИ И САМОЛЕТИ.
Z

2022.09.10 | 12:40

38
Поздравявам всички българи с най-българския пранзик - 9ти септември! Ден в който страната с букети и цвея посрещна освободителите от СССР, свали фашистката власт и за пръв път страната ни беше наистина свободна.
Кравар от Тексас

2022.09.10 | 23:55

48
Ти от коя лудница си избягал бе русофилистик миризлив?!
От софийския централен затвор

2022.09.10 | 20:55

47
Кокорчо го чакаме с буйна страст и любов. Ще го правим булка
ЕТО КАК ГО ЗАКЛЕЩИХА КАТО КОРУПЦИОНЕР

2022.09.10 | 19:12

46
Асен Василев е в процес на задълбочено разследване за парични преводи от близката до Кремъл "Мет" в швейцарска офшорка. Комисионни за газа?! Бившият финансов министър и кандидат на "промяната" за премиер Асен Василев е разследван за парични преводи, постъпили в сметките на швейцарска офшорка от руския газов посредник "Мет". Съществуват данни, че въпросната офшорка е част от "обръча" на Василев. "Труд" вече разкри, че по-известният като "Кокорчо" политик разполага с октопод от офшорки, като първата е основана в далечната 2006 г. Разследването срещу Василев се водело в България и САЩ и е по данни на чужда партньорска служба в рамките на Европейския Съюз, научи ексклузивно ПИК от два независими източника от правосъдната система. По техни думи зад Океана обмислят да включат Василев в нов санкционен списък.Парите са дошли директно от сметката на "Мет". Подозира се, че биха могли да бъдат комисионни за посредничество в газа. От май насам кабинетът "Петков" купуваше руски газ именно през "Мет", което допълнително оскъпяваше доставката с около 30% и ощетяваше данъкоплатците. За въпросната "Мет" се появиха публични данни, че е близка до Кремъл и лично до Владимир Путин. Директорът на "Булгаргаз" Людмил Йоцов, назначен от ПП, пък се оказа бивш кадър на частната компания.
ЕТО КАК ГО ЗАКЛЕЩИХА КАТО КОРУПЦИОНЕР

2022.09.10 | 19:12

45
Асен Василев е в процес на задълбочено разследване за парични преводи от близката до Кремъл "Мет" в швейцарска офшорка. Комисионни за газа?! Бившият финансов министър и кандидат на "промяната" за премиер Асен Василев е разследван за парични преводи, постъпили в сметките на швейцарска офшорка от руския газов посредник "Мет". Съществуват данни, че въпросната офшорка е част от "обръча" на Василев. "Труд" вече разкри, че по-известният като "Кокорчо" политик разполага с октопод от офшорки, като първата е основана в далечната 2006 г. Разследването срещу Василев се водело в България и САЩ и е по данни на чужда партньорска служба в рамките на Европейския Съюз, научи ексклузивно ПИК от два независими източника от правосъдната система. По техни думи зад Океана обмислят да включат Василев в нов санкционен списък.Парите са дошли директно от сметката на "Мет". Подозира се, че биха могли да бъдат комисионни за посредничество в газа. От май насам кабинетът "Петков" купуваше руски газ именно през "Мет", което допълнително оскъпяваше доставката с около 30% и ощетяваше данъкоплатците. За въпросната "Мет" се появиха публични данни, че е близка до Кремъл и лично до Владимир Путин. Директорът на "Булгаргаз" Людмил Йоцов, назначен от ПП, пък се оказа бивш кадър на частната компания.

2022.09.10 | 18:11

43
Кирчо и кокорчо трябва да лежат в затвора
Сус бре педал

2022.09.10 | 17:44

42
....При Борисов трудът на едно поколение е отивал в шкафчета и кюлчета.... Съдът постанови, че това е лъжа и инсинуация. Ама ти - педал нещастен - пълниш не шкафчена а самосвали с кинти от комисионните за газа, Джемкорп и митниците.

Добави коментар

Водещи новини