Румен Радев разговаря с азерския си колега Илхам Алиев

  • 29 август 2022 19:09

  • 627
  • 6
Румен Радев разговаря с азерския си колега Илхам Алиев
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничеството между България и Азербайджан в области от взаимен интерес, сред които енергетика, икономика и инвестиции, обсъдиха в телефонен разговор българският президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и азерският му колега Илхам Алиев.

Българският държавен глава оцени високо ангажимента на Азербайджан и лично на президента Алиев за ползотворното партньорство по проекта за газовия интерконектор между България и Гърция (IGB).

Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Илхам Алиев бяха единодушни, че реализацията му допринася за задълбочаване на енергийната диверсификация не само за региона, но и за цяла Европа.

В разговора беше обсъдено, че в сектора на енергетиката потенциал за задълбочаване на сътрудничеството има не само при вноса на природен газ, но и за обмен в сферата на технологии, свързани с производството на зелен водород, както и на електричество. Като перспективни области за развитие на партньорството между България и Азербайджан бяха откроени още селското стопанство, иновациите, автомобилния сектор, културата и образованието.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поднови поканата си към президента Илхам Алиев да посети страната ни в идващите месеци.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
627 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
????

2022.08.29 | 21:43

6
Г-н ПРЕЗИДЕНТ, КЪДЕ е ЮМРУКА???? КЪДЕ е ИСТИНАТА???? ЗАЩО я НЯМА???? ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА да се ЗАМАЗА???? ЗАЩО се СМЕНИХА ДЕСЕТКИ УПРАВЛЯВАЩИ, а Гешев СТОИ???? ТОЛКОВА ли е ТРУДНО СМЯНАТА му, или така е ИЗГОДНО на МАФИЯТА???? До КОГА, ще ни БУДАЛКАТЕ и Вие Г-н ПРЕЗИДЕНТ???? ЗАЩО в Румъния, СТАНА, а ТУК НЕ???? ЗАЩО????
Хах

2022.08.29 | 21:32

5
Твойте назначения оплескаха всичко под твое командване сега се опитвате да се разграничите един от друг с постановки
.

2022.08.29 | 20:53

4
Азерския колега и той ли е шофьор на самолет или е простотия на писателчето?
Иван

2022.08.29 | 20:30

2
Другарю, никой нормално мислещ човек не иска вашите напъни, особено преди избори. Лицемер! Вън!!

2022.08.29 | 20:50

3
другаря президент си скъсва ануса, демек, задника. Дано да успее някъде с тази жертвоготовност.

2022.08.29 | 19:45

1
Лицемерен боклук! Не си мой президент!

Добави коментар

Водещи новини