ГЕРБ със силни думи за Деня на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век

  • 23 август 2022 13:59

  • 645
  • 5
ГЕРБ със силни думи за Деня на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век
© Булфото (архив)

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с постове по повод 23-ти август - Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век.

Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП:

На днешния ден преди 83 години два човеконенавистни тоталитарни режима - болшевишкият комунистически режим на Сталин и националсоциалистическият на Хитлер се споразумяват за подялбата на плячката „Европа“, като я разпределят помежду си. Това споразумение води до десетки милиони човешки жертви и до невъобразимо страдание на няколко поколения.

Икономист: Жертвите на комунизма са жертви на погрешните му идеи за човека и обществото

През 2008-ма година Европейският парламент с гласовете на големите политически групи, включително и на Групата на Европейските социалисти, определи този ден за обща европейска дата за почит на всички жертви на тоталитарните режими. За огромно съжаление наследниците на българските комунисти никога не прочетоха заедно с нас милионите жертви. Това продължава да бъде доказателство, че БКП/БСП, както и някои новопоявили се играчи все още разчита на комунистическата идеология и носталгия, както и на обслужването на интересите на тези, които окупираха България през 1944 година.

Повечето млади хора днес нямат съзнателни спомени или личен опит от ежедневието и практиките на тоталитарния режим. Затова смятам, че е крайно време фактите и събитията от тези тъмни страници на историята ни да влязат в учебниците по-подробно, за да могат младите българи да разберат истинската същност на тоталитарните режими, особено на българския комунистически режим. Българските родители и учители имат отговорността да предадат спомена и знанията за този период на младите.

Поклон пред всички жертви на тоталитарните режими – болшевишки, комунистически, националсоциалистически, Холокост и фашизъм.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, ГЕРБ: 

На 19 ноември 2009г. Народното събрание обяви 23 август за Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими.

За 45 години комунистическо управление над 300 000 българи са убити без съд и присъда, изчезват безследно и биват подлагани на нечовешки мъчения.

БКП успява да унищожи и смаже повече хора, отколкото загиналите в Българската армия по време на Първата световна война от 1915 г. до 1918 г., и повече, отколкото са избити при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.

Червеният терор лишава за десетилетия напред България от интелектуалния й елит.

В една кратка епиграма Радой Ралин прекрасно описва този факт:

„Как да го сложим начело –

Много е чело!”

Наред с убитите от червения терор страдат хиляди политически затворници, изпратени по лагерите, изселени, преследвани заради произхода и убежденията им, както роднините и близките им. Става дума за стотици хиляди разбити съдби.

Днес повече отвсякога трябва да си спомним, че демокрацията не е даденост, че тя не идва даром! Всеки ден трябва да се борим за нея!

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, ГЕРБ:

Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им.

Решението за обявяването на 23 август за ден на паметта, бе взето на 19 ноември 2009 г. от 41-то Народното събрание.

Поклон пред жертвите!

Драгомир Младенов, МГЕРБ: 

23-ти август е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век.

Официалното наименование у нас е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им. Решението е взето на 27 ноември 2009 г. от 41-то Народното събрание по предложение на депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев.

За първи път предложението датата 23-ти август да се чества като „Ден на жертвите на сталинизма и нaцизмa” е направено през юни 2008 г. на конференцията в Прага под надслов „Европейската съвест и комунизмът”, където е приета и придобилата известност в цяла Европа Пражка декларация.

За 45 години комунистическо управление над 300 000 българи са убити без съд и присъда, изчезват безследно и биват подлагани на нечовешки мъчения.

БКП успява да унищожи и смаже повече хора, отколкото загиналите в Българската армия по време на Първата световна война от 1915 г. до 1918 г., и повече, отколкото са избити при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.

Поклон пред жертвите!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
645 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Рас

2022.08.23 | 16:25

5
Комуниста е паразит и отрепка
Нс

2022.08.23 | 14:37

1
Убий комунист, спаси дете!
И.М.

2022.08.23 | 15:47

4
Около комунистите винаги има кръв.( Вижте Путин)

2022.08.23 | 15:26

3
Мир на душите им. Искрени съболезнования! Сдс е дс кгб донисници, бояджии
Гост

2022.08.23 | 14:52

2
Тъпи гадни жестоки крадливи комунисти

Добави коментар

Водещи новини