СО: Над 5000 отоплителни уреда са сменени до момента в София

  • 19 август 2022 14:05

  • 322
  • 1
СО: Над 5000 отоплителни уреда са сменени до момента в София
©

Над 5000 отоплителни уреди са сменени до момента в София по Оперативната програма „Околна среда“ и програма LIFE. Това съобщават от пресцентъра на Столичната община по повод на проверка на монтажни дейности на климатици в кв. "Орландовци

Подмяната на старите отоплителни уреди е една от мерките, включени в програмата на кмета Йорданка Фандъкова за подобряване чистота на въздуха в столицата.

89 бургаски домакинства посрещат отоплителния сезон с нови безплатни екоуреди

„Столична община продължава с монтирането на отоплителни устройства по програма „Лайф“ и по ОП „Околна среда“. До момента са подадени над 8700 заявления за включване в програмите и са сключени 6540 договора за подмяна на старите печки на дърва и въглища с нови уреди на пелети, газ и климатици“, посочва заместник-кметът на София по екология Десислава Билева. 

От общината напомнят, че набирането на заявления продължава. Няма краен срок за включване в програмите и до изчерпване на средствата всяко домакинство, желаещо да подмени старите си отоплителни уреди,  може да подаде заявление.

„Новата оперативна програма, която предстои да бъде одобрена от ЕК, отново залага голям ресурс за безплатна подмяна на отоплителни уреди от домакинства. Това е една дългосрочна политика, която ще продължи и в следващите от три до пет години“, посочи още заместник-кметът Десислава Билева.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
322 1

Коментари 1

Добави коментар
1

2022.08.19 | 14:19

1
идват избори и фандъкова се активизира....:) утре ще пуска княжевския лифт.претоплени манджи..

Добави коментар

Водещи новини