Без ДБ е по-малка вероятността ПП да вземат първи мандат

  • 19 август 2022 11:57

  • 870
  • 5
Без ДБ е по-малка вероятността ПП да вземат първи мандат
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Стоян Михалев от „Демократична България” заяви в студиото на NOVA, че тъй като вече е даден отговор, че няма да се явят заедно с ПП, предизборна коалиция няма да има. „Със сигурност социологията показва, че когато се явим поотделно, вероятността ПП да вземат първи мандат е много по-малка. Избирателите, които искаха да бъде реформирана държавата и да бъде спряно феодализираното управление на Борисов на всички нива, ясно ни казаха, че ще ни подкрепят, ако сме заедно, очевидно и социологията го потвърждава.”, посочи Михалев.

„Ние предложихме да се явим заедно и на предните избори, тогава също от ПП отказаха, тоест ние сме много последователни в тези стратегически цели. Много преди  да съществува "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", темите за реформа в правосъдието бяха поставени точно от нас. Специализираните съдилища и прокуратурата бяха премахнати. Ние направихме огромни усилия и намерихме подкрепа за теми от национално значение извън управленската коалиция. Ключова за нас е енергийната независимост  на България. Тръбите, които идват в България от Русия- по тях не тече газ, тече корупция. Тяхната цел е коренно различна от това да осигури нашата енергийна независимост. Тяхната цел е да корумпира тук средата, за да може да има подчинени политически проекти на Кремъл, които да обслужват интереса на Путин. Борисов 11 години не си мръдна пръста, за да направи нещо за реверсивната връзка към Гърция, а за т.нар „Руски поток” за няколко месеца се случиха нещата.”, заяви Михалев.

Какво казаха от "Демократична България" на "Продължаваме промяната" след отказа да се обединят

По повод договора с „Газпром”, Михалев посочи, че България не се е отказала от него, а руската държава е нарушила  договора и газоподаването към България, при положение, че има неизтекъл договор. „Този газ има политическа цена. Кремъл ограничава газоподаването за Европа, надявайки се да я притисне, за да може тя да махне санкциите към Русия  и ред други политически задачи да се случат. България не е сериозен потребител на газ. Основната причина да говорим в момента за газа е неговата липса, не е цената. Ние имахме управление 11 години в лицето на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, която спираше възможностите да се диферсифицират нашите източници, това е една от причините ние да не бъдем допускани до Шенгенското пространство. Най-важното е да спрем разграбването и корупционния модел, за да могат българските граждани да видят смисъл да се развиват тук в България  и да дават огромен принос от себе си, защото най-важният капитал е човешкият капитал”, посочи Михалев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
870 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Димо

2022.08.22 | 13:26

5
Ако ДБ се разкарат изобщо, ще е прекрасно
Антон

2022.08.21 | 20:59

4
Социологическите проучвания са нагласени, а ДБ ще получат червен картон от избирателите на изборите.
Г

2022.08.19 | 14:36

3
Тъпак
Любо

2022.08.19 | 12:58

2
То пък ДБ много щеше да им помогне...глупости.

2022.08.19 | 12:20

1
Каква мъдра мисъл.

Добави коментар

Водещи новини