Зам.-министърът на транспорта: Проблемът със задръстванията около „Дунав мост” е решим

  • 18 август 2022 09:19

  • 620
  • 1
Зам.-министърът на транспорта: Проблемът със задръстванията около „Дунав мост” е решим
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Проблемът със задръстванията около „Дунав мост” е решим и се работи системно в тази посока. Това заяви зам.-министърът на транспорта Николай Найденов в студиото на „Здравей, България”.

„И във Видин, и в Русе са предприети действия с местната власт. Отпреди няколко месеца беше ясно, че пътникопотокът ще се засили над 8 пъти”, каза още той.

По думите му има обективни обстоятелства за това като войната в Украйна и повишаването на цените на транспортните услуги.

Превозвачи: Хаосът на ГКПП „Дунав мост“ при Русе става все по-голям

„Проведоха се срещи с всички заинтересовани страни и се набелязаха мерки. Във Видин стратегията с отдалечаването на струпванията на товарни автомобили сработи още преди месец и половина”, посочи Найденов.

Според него проблемът при Русе е коренно различен от този при Видин и подходът няма да бъде за постоянно. „През юли се гласува на Национален междуведомствен съвет обща политика по отношение на изграждане на буферни паркинги, които да бъдат професионални и да позволят през контролирано пропускане и софтуерно изграждане на опашки товарните автомобили да бъдат контролирани и това да не натоварва националната транспортна мрежа”, коментира зам.-министърът на транспорта.

Той е категоричен, че по отношение на пътната безопасност у нас цялото общество трябва да бъде ангажирано със спазването на правилата и дисциплината на пътя.

„Сработи и гражданският контрол. Видяхме как край София будни граждани се обадиха на 112 и гражданка беше свалена от автомобила”, посочи Николай Найденов.

Росица Валентинова
620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2022.08.18 | 09:27

1
Пълни глупости. Преди месец и половина във Видин нямаше такива опашки. Сега са над 20км. Пълен майтап

Добави коментар

Водещи новини