Отстранената от поста директор на Патентното ведомство Найденова ще обжалва това уволнение

  • 18 август 2022 08:36

  • 1096
  • 7
Отстранената от поста директор на Патентното ведомство Найденова ще обжалва това уволнение
© Кадър бТВ

Отстранената от поста директор на Патентното ведомство Таня Найденова ще обжалва това уволнение, обяви тя в интервю за бТВ.

Найденова беше назначена начело на ведомството в началото на ведомството в началото на юни тази година от бившия премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Сега за директор на Патентното ведомство ще бъде върната проф. Владя Борисова, която беше отстранена през юни.

Тя е била на същия пост и през 2014 г. при управлението на кабинета „Орешарския“. Преди това Таня Найденова дълги години беше съветник от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в Столичния общински съвет (СОС).

 „Аз съм експертно назначение. Член съм на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, не го крия, но това нищо не означава“, заяви Найденова.

По думите ѝ заповедта за отстраняването ѝ е „абсолютно незаконосъобразна“ и е със „скалъпени мотиви“.

Мотивите, с които Министерството на икономиката я освобождава от поста са, че не е посещавала работното си място, като пред колегите си е заявила, че е в чужбина. Справка показвала, че в този период тя не е имала нито подписано разрешение за използване на платен годишен отпуск, нито е била в командировка. Това на практика означава, че тя еднолично е взела решение да не се явява на служебното си място, с което е блокирала дейността на Патентното ведомство.

На тези обвинения Найденова отговори, че е била в командировка на административни съвети в Люксембург и Женева, където нейното участие е било задължително. След това е била в отпуск, разписан от бившия министър на икономиката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Уволнена е, докато е била в отпуск.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1096 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.08.18 | 09:36

7
ЗАСТАРЯВАЩАТА ПАЧАВРА ЕДВА ЛИ СТАВА И ЗА ПРОДАВАЧКА НА ЗАРЗАВАТ , НО НАШИ ХОРА КО ДА ГИ ПРАЙМ.
Другар

2022.08.18 | 09:24

6
Бабето първо в ДКК после в Патетно. Страхотна експерт, с най-добро качество – член на БСП и лична приятелка на Нинова. Дялан камък. От два месеца един е в командировки, страхотно експертно управление. Гнус ме е от такива.
Еми...

2022.08.18 | 08:59

4
Т.нар. владяборисова е некадърна полуграмотна патица, която си няма халхабер от работата, за която взимаше заплата и правилно я разкараха. Връщането ѝ е знак, че тиквите отново дърпат конците.
Еми...

2022.08.18 | 09:00

5
Човек мое само да съжалява щудентите, на които им мъти главата, но който си е избрал да вземе диплома от ВИИ "Карл Маркс", вместо да се научи на нещо, сам си е крив.

2022.08.18 | 08:53

3
тая много мазна и гнусна , бе!

2022.08.18 | 08:53

2
тая много мазна и гнусна , бе!
Анонимен

2022.08.18 | 08:42

1
Търсят директор на училище ПР Сшавейков. Човека на РР е пенсионер.

Добави коментар

Водещи новини