Министър Демерджиев потвърди: Дете е загинало при катастрофата на "Тракия", няма данни за други жертви

  • 16 август 2022 17:25

  • 3549
  • 7
Министър Демерджиев потвърди: Дете е загинало при катастрофата на "Тракия", няма данни за други жертви
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

По първоначални данни автомобилът е самокатастрофирал, водачът е загубил контрол, възникнал е пожар. Пожарникарите са открили труп на дете, няма данни за други пострадали. Предстоят действия по разследването. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. в предаването "Лице в лице" по бТВ. 

Той призова водачите да бъдат по-внимателни, когато шофират.

Тежък инцидент на АМ „Тракия“, има жертви, сред които дете

Вътрешният министър коментира и трагедията в Стара Загора, където млад военнослужещ е застрелял приятелката си, след което се е самоубил.

Сигналът е получен от родителите. На място са открити два трупа на мъж и жена. Към момента версиите са убийство и самоубйство. Води се разследване и по този случай, каза Демерджиев.  

Трагедия разтърси Стара Загора: Военен уби приятелката си и се самоуби

Относно безопасността по пътищата вътрешният министър заяви, че обучен състав от над 8000 човека ще се включи в контрола при шофьорите. 

Занапред контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока и ще следят за всички нарушения, които шофьорите допускат. Те ще реагират - отбиват автомобила, допуснал нарушението, и предприемат действия и мерки. Основната им цел ще е обаче да способстват потока, съпътстващата цел - да санкционират. От тежестта върху санкцията я пренасяме върху превенцията. Идеята е в тези участъци, на които се трупат автопроизшествия и са трудно проходими, полицията да се превърне в помощник на шофьорите. Ще ротираме екипите от различни райони, за да се избегнат някои местни зависимости, отбеляза Демерджиев. 

Служебният министър заяви, че конфликтът с бившия вътрешен министър Бойко Рашков идва от негово неразбиране с двама от сегашните зам.-министри. 

Не мисля, че един личен конфликт може да бъдат повод човек за 24 часа да си промени позицията на 180 гардуса. Никога не съм отказвал среща, бих го изслушал. За мен е изненада, че този диалог го водим чрез медиите. Ако г-н Рашков дойде в МВР, бих му обяснил за всички смени, които направихме, каза още той. 

И разказа, че Рашков му се е обадил по телефона с оплакване, че е подал сигнал в Седмо РПУ, но според бившия вътрешен министър имало забавяне по случая. Инцидентът касаел влизането в дом на негови съседи. Рашков тръгнал след човека, който влязъл, за да го проследи.

Това, което направих, бе да му съдействат по най-бързия начин. Рашков твърдеше, че служителите са се забавили с 45 минути, но проверката установи с 30 минути по-малко. Той се оплакваше от тенденциозно бездействие, заяви Демерджиев.

Който ме познава, ще знае, че няма как аз да съм човекът, който връща модела ГЕРБ - ДПС. Ще се боря с всеки, който нарушава закона. За мен нарушители на закона не са само ГЕРБ и ДПС. Всеки, който се опитва да манипулира изборните гласове, ще бъде плод на внимание в МВР, посочи вътрешният министър. 

По думите му по линия на оперативна работа има много какво да се желае, за да бъде предотвратен купеният вот.

Засилваме оперативната работа и вярваме, че когато са взети необходимите мерки, ще стигнем до хората, които стоят зад купения вот. Това обикновено са хора, които се занимават и с други криминални дейнсоти. Това е една амбиция, защото трябва да се покажат тези хора, а не митично да говорим за тях. Прокуратурата по места показва решителност да работи и няма как да възпираме тези желания. Ще има съвместни акции, но ще бъдем много внимателни, за да няма разминавания, допълни Демерджиев. 

Относно проверките на АМ "Хемус" Демерджиев уточни, че към момента се работи само по две досъдебни производства, в които има инфорамция за изтеглените 60 млн. лв. 

Има три основни теми - Първата е за платените над 1 млрд. лв., от които не са теглени 60 млн., а много повече. Втората тема е свързана със строеж без да има необхдоимите строителни книжа. Третата тема - прави се основен ремонт, но се таксува като текущ, добави Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3549 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Хм...

2022.08.16 | 18:10

5
Хубаво , "..всеки който манипулира изборните резултати.." , ама надали. А тези които манипулират машините барабар с Централната избирателна комисия която отказва да изпълни решение на съда за броене на всички бележки от машините и сравняването на протоколите ??? Тях ще контролирате ли и ще прилагате ли закона ?-щото по Харвардски стана модерно да не се спазва дори Конституцията......Та спазете си законите и не ми разправяйте за про/подмяната ви , знаем ви комунягите...
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.08.16 | 18:48

7
КЪВ ГЕШЕВ БЕ ..К " О " ПУВАТ .....МММАААНГООО...

2022.08.16 | 18:33

6
Копуват и продават се гласове.Защо министъра не обелва нито дума.Гешев наредил на Радев.
Хм...

2022.08.16 | 18:08

4
Хубаво , "..всеки който манипулира изцорните резултати.." , ама надали. А тези които манипулират машините барабар с Централната избирателна комисия която отказва да изпълни решение на съда за броене на всички бележки от машините и сравняването на протоколите ??? Тях ще контролирате ли и ще прилагате ли закона ?-щото по Харвардски стана модерно да не се спазва дори Конституцията......
ЕЛА В КЪРДЖАЛИ

2022.08.16 | 18:02

3
ДА ВИДИШ БЪЛГАРИ , САМО БЪЛГАРИ ИИДИОТИ КАК КАРАТ В ГРАДА ..., НАПРАВО СА ЗА ТРЕПАНЕ .. ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ С КОЛИ НА БАЩА СИ ....,ТАЯ ВЕЧЕР ШЕ ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ В КЪРДЖАЛИ ДО ПИЦАРИЯТА СЛЕД ХОТЕЛ БЪЛГАРИЯ.......ММАММАААКА ВИИИИИ....
ЕЛА В КЪРДЖАЛИ

2022.08.16 | 18:01

2
ДА ВИДИШ БЪЛГАРИ , САМО БЪЛГАРИ ИИДИОТИ КАК КАРАТ В ГРАДА ..., НАПРАВО СА ЗА ТРЕПАНЕ .. ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ С КОЛИ НА БАЩА СИ ..
ЕЛА В КЪРДЖАЛИ

2022.08.16 | 18:00

1
ДА ВИДИШ БЪЛГАРИ , ДАМО БЪЛГАРИ ИИДИОТИ КАК КАРАТ В ГРАДА ..., НАПРАВО СА ЗА ТРЕПАНЕ .. ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ С КОЛИ НА БАЩА СИ ..

Добави коментар

Водещи новини