Регионалният министър: Смених ръководството на АПИ, защото у мен остана съмнение, че са междинна структура

  • 11 август 2022 15:35

  • 2337
  • 8
Регионалният министър: Смених ръководството на АПИ, защото у мен остана съмнение, че са междинна структура
© Булфото (архив)

С цялостното си поведение и с цялата си работа, която са правили, у мен остава съменение, че не са изцяло от страната на възложителя, а са една междинна структура. Затова сменихме ръководството на АПИ. Това каза служебният министър на регионалното развитие Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по пред журналисти. 

Освобождаването на председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура е заради липсата на концепция от страна на АПИ за зимното почистване, каза още той.

Той уточни, че под възложител разбира дуржавата, а под изпълнител - строителните фирми.  

Министърът засегна и въпроса за поръчките по ЗОП за зимно почистване на пътищата.

В първия ми работен ден поисках от колегите от АПИ да започнат да правят поръчки по ЗОП за зимно почистване, тъй като зимното почистване беше изключително игнорирано в цялата тази обстановка. Всички очакваха, че НС ще отмени крайния срок 30 септември и ще даде възможност да се удължат въпросните договори за текущи и основни ремонти и да влезне зимното почистване към тях, обясни служебният министър. 

Иво Иванов е новият председател на УС на АПИ

Той каза, че е бил информиранот колегите си от АПИ, че се готвят поръчки за следващите 3 години.

Те са били готвени, забележете, не от зимата, а от пролетта. Тоест от ръководството на АПИ към този момент изобщо не ги е интересувало зимното почистване. Най-вероятно са считали, че държавата ще бъде принудена да продължи договорите, допълни той. 

Министър Шишков коментира и темата с интерконектира с Гърция. 

Най-вероятно в тази тръба са вкарали газ, за да я изпробват като налягане на тръбата. Но това не е проблемът - дали в тръбата има или няма газ. Проблемът е в други строителни дейности, свързани с пряката експлоатация на обекта, включително и кабел, който е връзката на цялата компютърна система. Всеки ден ще ги контролираме, всеки ден ще им помагаме, за да имаме готова документация за акт 16, уточни Шишков.

Той обяви, че е оптимист, че интерконекторът ще е готов до началото на септември.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2337 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
А у нас

2022.08.11 | 16:14

1
няма и грам съмнение, че ти, кремълска подлого и запъртък в Гълъбарника на Проскубания Гълъб, си мерзавец, долен и отмъстителен реваншист! Ти си жалко нищожество бе, червей безгръбначен! И мутрата ти е силно противна! Нищо, лъжецът Христо, "служебният" негодник, който с потресаващата си наглост и цинизъм излъга, че в гръцката връзка нямало газ, днес даде заден, разбра и ли?! Ами и ти ще дадеш, къде на майка си гълъбарска ще вървиш, ама ще бъде късно! Защото дотогава българският народ ще ви изрита, нищожество, ще ви изрита директно при началника ви в Кремъл - чудовището ,което запали Европа и се кани да запали и света!

2022.08.11 | 16:14

2
А пък у мен остана съмнението, че искаш да ги смениш с друга по-правилна междинна структура.
Можете ли

2022.08.11 | 16:21

3
да забравите тази толкова грозна и противна "служебна" мутра на снимката! Ами, наредили са му, на горкото нищожество, от сараите и от Банкя да връща "кадрите" им във властта, и то кляка и изпълнява!
Умник Гюро

2022.08.11 | 17:07

4
Значи това правителство отпуска държавен заем на частното търговско дружество "Булгаргаз", за да го спаси от фалит. Т.е. с парите на българските данъкоплатци се помага на частни интереси. Ако това не е корупция и мафия, то какво друго е?

2022.08.11 | 17:33

5
Започва подмяната на промяната, служебният кабинет отмъщава на ръководителите на промяната. Мафията в лицето на ББ , Доган, Слави , Радев и Каракачанов се обединяват срещу партиите, които опитваха да прогонят бизнес мафията и корупцията.

2022.08.11 | 17:33

6
Започва подмяната на промяната, служебният кабинет отмъщава на ръководителите на промяната. Мафията в лицето на ББ , Доган, Слави , Радев и Каракачанов се обединяват срещу партиите, които опитваха да прогонят бизнес мафията и корупцията.

2022.08.11 | 18:38

7
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.08.11 | 19:10

8
Тоя шишко папаше дибели рyшвети като гладен архитект.

Добави коментар

Водещи новини