Президентът Радев: Върховенството на правото е в основата на просперитета на всяка страна

  • 10 август 2022 12:23

  • 829
  • 4
Президентът Радев: Върховенството на правото е в основата на просперитета на всяка страна
© Президентство

Предстоящият 30-и конгрес на Международната федерация по европейско право (FIDE), който ще се проведе в София от 31 май до 3 юни 2023 г., бе във фокуса на среща на „Дондуков“ 2 между президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и председателя на Българската асоциация за европейско право Александър Арабаджиев, който е и българският съдия в Съда на ЕС в Люксембург.

Арабаджиев отправи покана към държавния глава да поеме патронажа и да открие международното събитие, чийто пореден конгрес за първи път ще се проведе в страна от Югоизточна Европа. Очаква се конгресът на FIDE да събере над 450 водещи чуждестранни и национални юристи, сред които съдии, висши държавници и представители на академичните среди.

Президентът посочи, че върховенството на правото стои в основата на просперитета на всяка страна и изрази надежда, че провеждането на високия международен форум в България ще допринесе за утвърждаването на принципите и ценностите на правовата държава у нас.

Водещите теми на конгреса през 2023 г. ще бъдат „Взаимно доверие, взаимно признаване и върховенство на закона“, „Новото геополитическо измерение на политиките на ЕС в областта на конкуренцията и търговията“ и „Европейският социален съюз“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
829 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
wtf

2022.08.10 | 12:31

1
тоя прост фатмак да издриска толкова сложно изречение???!
.

2022.08.10 | 12:39

2
Пак безсмислена словоизява на безсмислен човек от малко градче.
!!!

2022.08.10 | 12:53

3
Тоя пак е изрецитирал стихотворението, което рецитира вече 6 години и което до болка е втръснало на цял народ! Че научи някое друго, или размествай думите бе, фатмако от село Славяново! Или под фуражката няма нищо? Я бягай да докладваш на господаря ти в Кремъл, че работата се закучи и май няма да можеш да изпълниш задачата, което ти е възложил! Виж, със свалянето на Кирил Петков се справи блестящо, по-точно, справиха се блестящо чалгарските палачи, на които възложи тази позорна мокра поръчка и ги превърна в палачи! Ама покрай тях, покрай Сакатото чудовище, този народ намрази и теб бе, (п)резиденте на Решетников!
Като искаш

2022.08.10 | 14:54

4
Върховенство на правото,няма да нарушаваш конституцията и да назначаваш канадски гражданин за министър,а след това и за премиер!

Добави коментар

Водещи новини