Слави Трифонов и двете големи беди на днешна България

  • 09 август 2022 15:59

  • 6862
  • 22
Слави Трифонов и двете големи беди на днешна България
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Две са големите беди на днешна България: простащината и корупцията. И често пъти те любовно се прегръщат.

Простащината изглежда по-безобидна, но изобщо не е. Да вземем примера с г-н Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Докато той беше "просто чалгаджия", образованият елит в България не му обръщаше особено внимание. А когато му обръщаше, високомерното обобщение гласеше нещо от рода на: "Развлечение за простолюдието. Хората обичат чалга, вулгарност и простотии. А телевизорът има копче".

Когато Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в реши да излезе от телевизора

После обаче г-н Трифонов реши да излезе от телевизора и да влезе в политиката. А там копче няма. И без да се усетим, Трифонов се превърна в обществено опасно явление. Всъщност: без да се усетим, публичният живот постепенно се пренасели с човешките продукти на славитрифоновата естетика. Стигна се дотам, че в момента институцията, която трябва да бди за приличието и морала в електронните медии, СЕМ, се ръководи от бивша поетеса и авторка на неувяхващия стих "Ще ти скъсам г**а". Която - защо да се чудим - произхожда именно от развъдника на г-н Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Пак оттам се породи и явлението Тошко Йорданов: политик, който край масата с коалиционните си партньори видимо показва среден пръст (но впоследствие го отрича). Политик, който често говори на уличен език, а в парламента се държи като на студентски купон. Тъкмо г-н Йорданов олицетворява опасната тенденция, за която става дума: наоколо тревожно се надига антисистемното, антиполитическото, вулгарното и безцеремонното. Вулгарно и безцеремонно. Точно като "простащина и корупция".

Днес онези хора в България, които притежават свойството, наречено "домашно възпитание"; онези хора в България, които държат на човешкото приличие и искат да живеят на чиста улица, да почиват на плаж без угарки и без гръмка чалга от съседния бар; онези хора в България, които се стремят да мислят с главите си, а не с обмена на веществата и с хормоналната си система; всички тези благовъзпитани и позитивни хора навярно вече осъзнават, че излезлият от телевизора г-н Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е обществено опасен и че на изборите на 2 октомври тази обществена опасност не бива отново да се допуска в българския парламент.

Въпросът за вината

А вината, че на това явление не беше оказана съпротива още в "безобидния" му период, е обща - на всички мислещи, на всички благовъзпитани, на всички, които високомерно подминаваме стихове като "Ще ти скъсам г**а".

Защото простащината е точно толкова опасна, колкото и корупцията.

Коментар от Александър Андреев.

Последвайте канала на

Дойче веле
6862 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
ДА МУ СКЪСАМЕ ГЪЗЪ С АНТИ ВОТ!

2022.08.09 | 16:16

1
Слави Трифонов е обществено опасен и на изборите на 2 октомври тази обществена опасност не бива отново да се допуска в българския парламент. ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТОВА. ДА МУ СКЪСАМЕ ГЪЗЪ С АНТИ ВОТ!
ДА ДА

2022.08.09 | 16:38

4
СМЪРТ НА ЧАЛГАРА !

2022.08.09 | 16:24

2
Когато Боко ги върти с 200 - нищо, когато Хазарта си прави селфи със среден пръст - нищо Когато Доган прикаазваше за кръгове - нищо Разбирам, идват избор, а с платени статии си вадите прехраната.
НЕ ЩЕМЕ НИИ БОГАТСТВО............ НЕ ЩЕМЕ НИЙ ПАРИ

2022.08.09 | 16:37

3
А ИСКАМЕ ЧАЛГАРА ДО БОКО ДА ВИСИ !!!

2022.08.09 | 18:17

14
Обикновен ИДИОТ ПОД НАЕМ и лайноразносвач

2022.08.09 | 17:20

10
комундел?
Ъъм

2022.08.09 | 16:41

5
Даааа, Кьорчо и Kокорче + дай Б и Цоцата Kyри ни доведоха държавата до 97 год, а те Слави та Слави... Алооо, кой ни докара тая инфлация, бре Саше? Кой ни докара енергията д 5 пъти по скъпа, петрол, газ 3-ойни Ъмм? Знаем, приятелите от фaщ плaщат яко да се оплюват опонетите им и да се лъска на техните марионетки, подмянатa и се.

2022.08.09 | 17:19

9
инфлацията е в цяла Европа. Кой я докара? Хайде, помисли малко, ако можеш.
Eлeктpа

2022.08.09 | 16:53

6
Браво на Радеф, че се осъзна и, че разби модела Краднелия Нинова, които се характеризираше с масова бедност инфлация, както и с корупция и кражби. Но Киро и Кокорчо, ще тежат на неговата съвест, докато Ристю и Гнома на съвестта на Софиянци. Кога импексовите БСПеерасти са били на власт, и да не са обрали спестяванията на народа ни. Така беше и при дон Луканов, при Виденов, при СС Момата, при Олигарски и сега при Краднелия...
Льолю

2022.08.09 | 16:55

7
Само Слави ли? Ами идиотите от ДБ, псевдосоциалистите от Бсп, илитератите от ПП, гьонсуратите от герб, фъфлеците от движението... За тях - какво? Добре дошли в парламента на 2 октомври! Браво сашо, браво андреев!

2022.08.09 | 17:19

8
Учиндолския селяндур и жалката му партийка, трябва да бъдат забравени....ЗАВИНАГИ

2022.08.09 | 17:20

11
Само ГЕРБ другите са измамници ...факт
Поздравления!

2022.08.09 | 17:47

12
Поздравления за тъжната истина! Тъжна е, защото ние позволихме в политиката да нахлуе с кални и мръсни ботуши просташката чалга на "водещия" от Учиндол! Позволихме на прононсирания простак Тошко със селяндурския и каруцарски език да ръси цинизми, грозни обиди, простотии и чалгарщина от трибуната на парламента! Виновен е Никола Минчев, че нито веднъж не му спря микрофона и не го изгони! Беше се стъписало момчето, то никога в живота си не се беше сблъсквало с такава потресаваща простащина! И Тошко продължаваше! Остави това, ами и налагаше сарайски и банкянски кадри на високи постове, както със сила се опита да наложи компрометирания и твърде съмнителен Каримански! Разпореждаше се в парламента като пъдар в лозето на дядо на село! Налагаше за премиери и министри кобургски лакеи, плагиати, измамници и нищожества! И понеже е много прост, а и Балабана не от умните, нито пък "юристката" им Митева, безскрупулно продължаваха да провалят правителството, борбата с корупцията и усилията за съдебна реформа, с явната "подкрепа" на ДПС и ГЕРБ! Но най-големият кошмар, най-голямата опасност, най-потресаващото коварство и двуличие на чалгарите беше огромната им лъжа, че "ще изчегъртат" герберастките престъпници, защото те се оказаха тяхна креатура, сътворено по мръсен сарайско-банкянски сценарий! И не закъсняха да покажат истинските си мутри! Спретнаха си коалиция точно с тези, дето щяха да "чегъртат", станаха наемни палачи и изпълниха мократа им поръчка - свалиха Никола Минчев и Кирил Петков, точно защото ПП поведоха безмилостна борба с мафията и мутрите, чиято неизменна част винаги е бил лидерът" им на див дивана! Но най -голямото падение, при това в цялата ни,и не само нова история е, че със съдбините на държавата се разпореждаше един тежко болен, неуравносен психически инвалид, който дори не може да стои изправен, не може да направи и две крачки без чужда помощ и който просто е сакат - и физически , и умствено! Ами, бдете, българи! Бдете и изхвърлете завинаги от политическия живот на България големия срам и големия резил, наречен ИТН! Хората ги нарекоха "малкото ДПС" и "Има Такива Наглеци"!
Чичо

2022.08.09 | 18:17

13
Аман от платени ляво-педеро-либерастки подлоги "журнаГлисти" !!!!!

Добави коментар

Водещи новини