Вътрешният министър Демерджиев за ареста на Борисов: Аз не бих постъпил така

  • 09 август 2022 13:31

  • 5333
  • 2
Вътрешният министър Демерджиев за ареста на Борисов: Аз не бих постъпил така
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

МВР в максимално съдействие със службите - в т.ч службите на МВР и ДАНС, започва да работи по предотвратяване на евентуални хакерски атаки при организацията и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това заяви служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. след работната среща при президента Румен Радев с представители на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на вота на 2 октомври.

Демерджиев информира, че днес МВР ще издаде указания до всички представители на държавната администрация и ръководители на ведомства как да пазят своите системи от хакерски атаки.

Понеже явно не са се поучили от ситуацията с "Български пощи" и никъде не са предприети действия, каквито е необходимо да се предприемат, сега ще бъдат оказани конкретни действия и ако има някъде неизпълнение, ще се търсят последици за това, коментира Демерджиев.

Той отново подчерта, че ще бъде използван целият ресурс на МВР и на службите, с които си взаимодейства, за прекратяването на практики за купуване на гласове.

Румен Радев: Следващото управленско мнозинство трябва да се ползва с висока легитимност

,,Искаме да намерим и изправим пред правосъдието тези, които са отговорни за купения, корпоративния  и всякакъв вид манипулиран вот'', добави министърът.

Попитан за практиката от предишни избори да бъдат привиквани партийни активисти и да им се съставят предупредителни протоколи, Демерджиев коментира, че зависи от данните - ако има данни за лица, които извършват правонарушения, престъпления или се готвят да извършат такива. 

Но партийни активисти няма да викаме, не се притеснявайте за това. Мотивирани сме да осигурим равни и честни условия на всички участници в изборния процес, каза той.

,,Има разстановка колко служители на МВР ще участват в организацията на изборите, но ситуацията е много динамична'', посочи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Вътрешният министър Иван Демерджиев посочи кои са основните приоритети на МВР-обеща да са безкомпромисни

Той добави, че МВР има много отговорности, мигрантският натиск се засилва с всеки ден в момента.

Така ще направим, че да изтеглим хора от границата, на тяхно място да вкараме хора от Министерството на отбраната и да обезпечим максимално необходимия личен състав, който да позволи не само провеждане на изборите, но и дейностите по установяване и наказване на хората, отговорни за купения и манипулирания вот, каза служебният министър, цитиран от БТА.

На въпрос как оценява ареста на бившия премиер Бойко Борисов, Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. коментира, че не би направил такъв арест.

Съдът реши дали арестът на Борисов е законен, бившият премиер с коментар

Не очаквайте от мен незаконни арести. Арести трябва да се правят само тогава, когато са налице законовите предпоставки за това, независимо на кого, посочи Демерджиев и добави, че не иска да коментира чужди действия, а за своите винаги ще носи отговорност. 

Владимир Василев
5333 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Прав е не би постъпил така с началника ка си

2022.08.09 | 14:33

1
Тъй като този министър като Гешев е също човек на ББ мафията и на народо измамника - Радев.
Твоите сметки

2022.08.09 | 14:40

2
Плаща Петков и Василиев ?

Добави коментар

Водещи новини