Министър Демерджиев от "Капитан Андреево": Жандармерията е тук заради спорове между служители

  • 07 август 2022 11:49

  • 5337
  • 10
Министър Демерджиев от "Капитан Андреево": Жандармерията е тук заради спорове между служители
© Булфото (архив)

Трафикът през граничния пункт "Капитан Андреево" вече е нормален, на място има жандармерия заради спорове между служители на БАБХ и частни дружества относно фитосанитарния контрол.

Това заяви на брифинг служебният вътрешен министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г., който посети границата, за да инспектира товаро-разтоварната дейност. В продължение на няколко дни преминаването на камиони бе затруднено заради спора между държавната агенция и частната фирма "Евролаб 2011" относно това кой трябва да осъществява контрола върху внасяните стоки.

ПП за "Капитан Андреево": Държавата вече не е е златната кокошка за малцина

"Проблемът с камионите го заварихме още с встъпването ни в длъжност - от 2 август. То ескалира някъде около петък, но в събота през нощта бе разрешен. Камионите преминаваха с известни затруднения", заяви министър Демерджиев.

На място има екипи на жандармерията за да поддържат обществения ред, тъй като възникват конфликти между различни служители на дружества и държавната агенция.

"Трафикът се възстанови след намесата на жандармерията. Подадени са десетки жалби и от двете страни. Всяка от страните обвинява другата в различни противоправни действия, включително присъствието на лица от частното дружество, които заплашват физически служители на БАБХ", уточни Демерджиев.

На място бе и директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов, който заяви, че съгласно влязлата в сила негова заповед, товаро-разтоварните дейности ще се извършват единствено от БАБХ до крайното решение на съда.

"Претенцията на частната фирма е, че тя може да извършва широк периметър от дейности, вкючително товаро-разтоварна дейност. В решението на ВАС имаше записани неща, които ние трябваше да допълним. Беше пусната една заповед която дни беше обект на обсъждане, така е да бъде максимално правно издържана и очаквахме, че фирмата ще се съобрази с нея. За съжаление, едно денонщие имаше така да се каже несъобразявен със заповедт, докато в крайна сметка жандармерията не помогна на нашите хора - служители на агенцията, да поемат тези дейности", обясни той.

Очакваме продължението да бъде в съдебните зали, коментира проф. Даскалов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5337 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.08.08 | 07:01

10
Ей дебил,да попитам пак,ти знаеш ли как се действа когато частна мафиотска групировка се опитва да завземе държавната граница??? Кога възнамерявате да се заемете със защитата на границата и да ги натръшкате тези???
Лъжеш!

2022.08.07 | 15:15

9
Лъжеш, Демерджиев! Жандармелишята е на границата, защото мутрите и мафиотите на Таки - отколешният ортак на сикаджийската мутра, на сараите и особено на Сакатото учиндолско чудовище, възпрепятстват нормалната работа на държавата , която спря един чудовищен 12-годишен грабеж, осъществяван под чадъра точно на споменатите ортаци на Таки, който пък, като такса "спокойствие", доста солидно е пълнел с милиони чекмеджето, сарайски и учиндолски каси! Че ти бе, Демерджиев, ти в първото служебно правителство се показа като принципен, почтен, достоен човек и борец срещу корупцията и Каскета! Защо обърна палачинката, какво стана, та сега защитаваш мутри, мафиоти и престъпници на сарайско-банкянската престъпна шайка, които началникът ти - Проскубаният Гълъб, ударно връща във властта?! И които за 12 години, под чадъра на сикаджията, на сараите и на учиндолския инвалид са източвали стотици милиони само от границата?! Демерджеив ли си, РАДЕВвджиев ли си, все там, но защо позволи да се залееш с позор бе, някогашният борец срещу Каскета, грабежите и мафията? Защо не запази човешкото си достойнство, или просто винаги си бил двуличен и коварен кремълски лакей, ама много умело си го прикривал, точно като фалшивия "натовец от село Славяново! Няма да стане вашата, РАДЕВджиев, пардон - Демерджиев, българския народ ще провали пъклените ви планове да върнете държавата ни в кочината на кремълския убиец и злодей и ще ви изрине много преди да изминат двата месеца на срамното ви и позорно прокремълско правителство!
КЗЛ

2022.08.07 | 14:47

8
Бях точен с парите...

2022.08.07 | 14:43

7
…и за кое “паркомясто” Е “спорът” ? ——- Глупости на търкалета. Пореден етюд задунайшка частушка.
Металург

2022.08.07 | 13:28

6
Ами той спора е решен в съда бе, шопар. Какво правиш там?
Хайдук

2022.08.07 | 12:47

5
Да намажем въжетата за именници и предатели !!!

2022.08.07 | 12:31

4
taz 4asna firma e vkaraite v zatvora nikoi ne e po golqm ot darjavata

2022.08.07 | 12:24

2
Това го няма никъде,тая държава пропадна тотално
Mimi

2022.08.07 | 12:28

3
АБСОЛЮТНО

2022.08.07 | 12:06

1
Помия

Добави коментар

Водещи новини