Какви действия очаква КНСБ от служебния кабинет?

  • 02 август 2022 18:30

  • 1708
  • 2
Какви действия очаква КНСБ от служебния кабинет?
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Най-важният проблем, който предстои пред служебното правителство, са сигурните доставки на газ и компенсациите в енергетиката. Това е първото нещо, което ни вълнува всички. 

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров, който коментира какви действия очаква от новия служебен кабинет. 

Петков предаде властта на Донев, увери го, че няма заложени мини и клопки

"Вече имаме сигнали за предприятия, които затварят производството си заради проблемите с газа. От работаделите чухме, че 200 000 души могат да останат без работа, ако цените на газа не бъдат овладяни или компенсирани. Следващите в списъка са топлофикациите в цялата страна. За "Топлофикация - София" ние имаме предложение - да спре да произвежда електроенергия и да произвежда само топлоенергия. Така ще се намали консумацията на газ, защото производството на електрическа енергия е много скъпо. Така също ще се гарантира топлината на софиянци през зимата. Шефът на КЕВР също е много важна фигура", добави той.  

КНСБ: Доходът необходим за издръжка на тримесечна база нараства с 4.2%

"Според нас няма как да не се наложи втора актуализация на бюджета. Ясно е, че служебното правителство няма как да направи актуализация без парламент, но може да направи проектозакон, който да бъде приет веднага от новия парламент. Високата инфлация налага такава актуализация, за да се гарантират доходите на хората. Минималната заплата трябва да стане 800 лева. Всички стоки, пазарни и непазарни, растат. Очевидно има елементи, които са спекулативни. Не може в Кюстендил черешите да се изкупуват за лев и десет стотинки, а в софия да се продават за пет-шест лева. Час по-скоро трябва да се проведе НСТС. Ние вече поискахме среща със слъжебния премиер Гълъб Донев и получихме уверения, че такава ще има в следващите дни. Познавам новия премиер и очаквам да внесе разум и прагматизъм, защото в последните месеци политическата обстановка беше изключително истеризирана и политиците само се обвиняваха", завърши Пламен Димитров. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1708 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Апостол димитров

2022.08.03 | 08:45

2
Мухльо! Къде се беше скрил досега? Огладня!

2022.08.02 | 19:55

1
АМИ , ОВЧИ , ТИ И ТВОЯ ИЗМИСЛЕН СИНДИКАТ ЗА КАКЪВ ЧЕП СТЕ НИ , САМО ДА ПЛЯМПАШ ПО МЕДИИТЕ И ДА ПЪЛНЕШ ГУШКАТА ЛИ?

Добави коментар

Водещи новини