Служебният министър Росен Христов прие управлението на енергийното министерство от Александър Николов

  • 02 август 2022 15:05

  • 908
  • 0
Служебният министър Росен Христов прие управлението на енергийното министерство от Александър Николов
© Министерство на енергетиката
Слушай новината Слушай новината

На кратка церемония в Министерството на енергетиката министърът в оставка Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен предаде поста на своя наследник – служебния министър Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския. Това съобщават от енергийното ведомство. 

„Въпреки сериозната криза с енергийните цени в света и предизвикателствата, свързани с войната в Украйна и прекъснатите доставки на природен газ от страна на „Газпром експорт“, успяхме да разработим и приложим програми за компенсации на потребителите, както и да договорим възможности за внос на втечнен природен газ. Служебното правителство ще прецени кои са най-добрите решения за България и в тези усилия може да разчита на моята пълна подкрепа и съдействие, ако е необходимо“, каза Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен пред своя наследник на поста.

От своя страна министър Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския бе категоричен, че в настоящата изключително тежка ситуация дейността на Министерството на енергетиката трябва да се фокусира върху сигурността на доставките на енергия за икономиката и бита, което да гарантира спокойствие и стабилност в икономическото развитие на страната.

Асен Василев предаде управлението на финансите на новия служебен министър

„Вярвам, че, въпреки краткия времеви мандат на служебното правителство, ще успеем да нормализираме ситуацията, да осигурим спокойствие за зимния период и ще осигурим стабилна база за работа на следващия редовен кабинет“, подчерта министър Христов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини