Липса на кворум прекрати заседанието на парламента

  • 28 юли 2022 15:13

  • 884
  • 2
Липса на кворум прекрати заседанието на парламента
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание прекъсна работата си след две проверки на кворума, които проверки не регистрираха необходими 121 депутати в пленарната зала.

В програмата на парламента за днес беше още първо четете на промените в Антикорупционния закон и в Закона за устройство на територията.

В знак на възмущение депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" направи неприличен коментар от трибуната на парламента: "ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" попречиха да се приемат четири закона, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Хората, които твърдят, че се борят за България, показаха "среден пръст" на всички и най-вече на себе си и най-вече на своите избиратели".

Народното събрание прекрати работата си след две проверки на кворума, които проверки не регистрираха необходими 121 депутати в пленарната зала.

В програмата на парламента за днес беше още първо четете на промените в Антикорупционния закон и в Закона за устройство на територията, отбелязва БНР.

В знак на възмущение депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" направи неприличен коментар от трибуната на парламента: "ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" попречиха да се приемат четири закона, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Хората, които твърдят, че се борят за България, показаха среден пръст на всички и най-вече на себе си и най-вече на своите избиратели".

Парламентът не събра кворум при първата регистрация

По-рано през деня Народното събрание върна бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов начело на регулатора до встъпване в длъжност на нов ръководител.

Предложението беше направено от "Има такъв народ", след като Конституционният съд обяви избирането на председателя на регулатора Станислав Тодоров за противоконституционно.

Депутатите решиха още бащите и осиновителите да могат да ползват два месеца отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Отпускът ще може да се ползва наведнъж или на части. Условието е бащата да не е вземал отпуск за отглеждане на дете до двегодишна възраст.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.28 | 17:23

2
Ето я мафията: комунисти, сатанисти, глобалисти, масони-илюминати, хазари от култа на Новия Световен Ред. БКП/БСП-терористи, Демократическата партия на македониста-кагебист Христо Иванов, Продължаваме Промяната на Киро Дрогата и Кокорчо (слуги на Бил Гейтс) и още няколко други партии... Тук е и мястото на националния предател-президент, Румен Радев. Хубаво ги вижте тези мафиоти-масони... Те са тези, които искат унищожението на независима България.

2022.07.28 | 15:39

1
Плана за възстановяване и устойчивост е гибел за България

Добави коментар

Водещи новини