Плевнелиев: Купуването на гласове е "битуващо съмнение"

  • 27 юни 2012 19:30

  • 583
  • 2
Плевнелиев: Купуването на гласове е "битуващо съмнение"
©

Спорни са "битуващите съмнения" за купуването на гласове по време на избори. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, цитиран от TV7.

По думите на държавния глава, трябва да бъдат обсъдени два много важни въпроса - самият изборен процес като технология за провеждане на вота и може ли чрез институционални механизми да се повиши избирателната активност, особено сред младите.

Изразът "битуващо съмнение" за нечестни избори идва ден след изказването на президента, че оплакванията за нарушения при гласуване вредят на имиджа на България.

От своя страна, вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заяви, че през последните месеци след местния и президентския вот се появиха огромни спекулации за нарушения, които не съответстват на реалната практика.

Промените в изборното законодателство ще минат през Консултативния съвет по национална сигурност през есента.

Последвайте канала на

583 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Адвокат

2012.06.28 | 21:36

2
Много бих искал, една от промените да бъде забраната за коалиране след изборите. Това би трябвало да повиши избирателната активност, защото само тогава нашите гласове ще имат реална стойност. Не искам след избори, чрез разни сделки гласът ми да бъде продаван (прехвърлян) на други за който не съм искал да гласувам. Не съм против коалицийте и бих подкрепил такава, но само ако е сформирана преди вота на избирателите. Ако не можем с вота си да одобряваме и коалицийте, то просто няма смисъл да гласуваме.
Жоро

2012.06.28 | 21:36

1
Нещо не разбрах - Плевнелиев пак ли не е съгласувал изказването си с ГЕРБ?:)

Добави коментар

Водещи новини