Министрите със забрана да са шефове на предизборни щабове

  • 27 юни 2012 17:45

  • 599
  • 0
Министрите със забрана да са шефове на предизборни щабове
©

"Направих предложение да бъде записано като текст, че министри, вицепремиери и премиер на страната не могат да бъдат шефове на предизборни щабове", съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа след кръгла маса при президента на тема „Изборният процес: проблеми и решения”.

"Защото винаги може да излезе пак отново спекулацията, че даден представител от изпълнителната власт би могъл да окаже някакво влияние върху изборния процес, което беше смехотворно, но беше доста тиражирано в публичното пространство. Има вече достатъчно подготвени хора, които са натрупали сериозен опит и смятам, че това е политическо решение. Депутати могат да бъдат”, обясни Цветанов.

„Ще искаме да има регистър за застъпниците, който да бъде на всяка една политическа формация и по този начин ще има пълна прозрачност – допълнителна гаранция за това кои са застъпниците, колко са тези лица, за да може всичко да е ясно. Смятаме, че е разумно избирателите да могат сами да проверяват в един регистър, който е на всички избиратели, да могат да проверяват дали ги има в списъците. Регистърът ще бъде в централната избирателна комисия и от там ще може със съответния код, да речем ЕГН, да се проверява дали действително фигурираш в списъка, дали си заличен или не. Това е добра допълнителна възможност, за да няма допълнително напрежение”, каза Цветанов.

По време на обсъждането политическите лидери подкрепиха идеите заседанията на ЦИК да вървят на живо в интернет, както и да се публикуват в мрежата протоколи от заседания.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
599 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини