Георги Гвоздейков: До ноември ще започнем да обучаваме персонал за въздушната медицинска помощ

  • 25 юли 2022 10:08

  • 535
  • 1
Георги Гвоздейков: До ноември ще започнем да обучаваме персонал за въздушната медицинска помощ
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Проектът касае обществото и трябва да бъде разграничен от политиката. Това посочи ръководителят на спешната въздушна помощ Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника в предаването "Твоят ден" по Нова нюз. 

Според него хеликоптер ще бъде взет на лизинг, за да бъде лицензирано дружеството.

"До ноември ще го осигурим и ще започнем да обучаваме персонал. Обществената поръчка ще бъде проведена от Министерството на здравеопазването. Ще участват производители от Европа и света. Средствата са осигурени, ще се изграждат шест оперативни бази", подчерта той.

"Разчитам на професионалисти в своята област - пилоти, инженери, лекари, финансисти. Ние сме сериозен и мотивиран екип", обясни той. И допълни, че назначението му не е незаконно, тъй като е бил депутат.

Защо Гвоздейков избра авиолинейките пред НС

"Създаването на търговското дружество е заради необходимостта да отговорим на регламента, принципал е Министерство на транспорта, собственик на капитала е държавата. Законът е спазен. Направен е анализ, изследвани са модели в Европа. Спрели сме се на три възможни варианта в България - доставка на специализиран екип до мястото на произшествието, обработване на пациента на място и по време на полет. Следващата мисия е среща с друг наземен екип - с линейка. След това откарване до болница по най-бързия начин. Третата мисия е бърз трансфер между болници", разкри Гвоздейков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОБЕКТИВЕН

2022.07.25 | 10:31

1
ТОЗИ ВЪЗДУХАР Е ГВОЗДЕЯТ НА НЕКАДЪРНОСТТА.

Добави коментар

Водещи новини