Кирил Петков: Няма да променяме кандидата си за премиер, вярвам на Асен Василев

  • 24 юли 2022 19:01

  • 4300
  • 88
Кирил Петков: Няма да променяме кандидата си за премиер, вярвам на Асен Василев
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

"С нашия мандат преди седмици ние обявихме Асен Василев като кандидат за премиер. Не вярваме, че всяка седмица трябва да имаме нов. Ако трябва да предложим някого, аз лично вярвам на Асен Василев". Това заяви премиерът в оставка Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в ексклузивно интервю за предаването "На фокус" с Лора Крумова.

„За Асен Василев как стана? Аз видях, че за момент има опасност да не се формира правителство заради мен лично. Заради това, което се случи със седемте дипломата руски. И всъщност, когато от БСП казаха „не можем с премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, аз си казах, че България ми е по-важна, каузата ми е по-важна, ще направя стъпка настрани, но трябва България да има шанс да има правителство за зимата. Не беше заради Слави Трифонов или Тошко Йорданов. Беше заради факта, че не исках да се чувствам като препятствие за формиране на правителство”. Така Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически мотивира избора на ПП да предложи Асен Василев за нов министър-председател.

Корнелия Нинова: Асен Василев е обсъждан за премиер с нашия мандат

Той коментира и темата с изтеклия запис от закрито заседание на парламентарната група на „Демократична България”. Именно в последствие на него лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че партията му излиза от преговорите за нов кабинет. „Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това беше поредната „Македония”. Едни хора си играят на куклен театър – измислят си някаква теза за оправдание, а реално трябва да си направите извод какво се случва с парите им”, заяви Петков.

Той бе категоричен, че за него „няма опция” ИТН отново да бъде партньор на „Продължаваме Промяната” в управлението. Министър-председателят в оставка подчерта, че още в началото на новите преговори за правителство му се е сторило съмнително, че „от днес за утре пак има диалогичност и пак някой се е събудил след катарзис”.

Според Петков това, че "миналата седмица блокирахме поръчка за милиард и половина за пътя Русе - Велико Търново и сложихме изискване за Рашков да разследва корупцията", накарало ИТН да "дръпнат ръчната спирачка".

"Жал ми е да видя някакви свестни хора, заради някаква лоялност към лидер, на когото не му пука за тях, да продължат да действат така, че страната да влезе в поредица от политически рискове. Има поне едни осем души още", коментира премиерът в оставка.

Ива Митева настоя Христо Иванов да поиска прошка от ИТН

По темата за евентуални предсрочни избори Петков изрази убеждение, че партията му ще бъде първа политическа сила. „Партньорство най-вероятно ще се случи след избори, не преди тях. Вярвам, че ние, ДБ и БСП ще достигнем заветните 121 гласа. Този път не ни достигнаха четирима депутати", анализира политическата ситуация Петков.

Той сподели, че е бил убеден, че ИТН няма да подкрепят кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. И категорично заяви, че ПП не са се отказали от това свое предложение и не се страхуват да бъдат разследвани. "Ако беше избран Рашков, аз лично щях да имам разговор с него, че всички са равни пред закона", заяви Петков.

Георги Свиленски (БСП): Слави разбра, че Рашков ще оглави КПКОНПИ и напусна преговорите

„Когато имаме прокуратура, която не работи – ако работеше, отдавна половината от политиците щяха да са с повдигнати обвинения. Затова слагаме един закон, който дава възможност на разследване на един независим от партии човек, който ще се е доказал в институционална рамка", каза още министър-председателят в оставка.

Петков коментира изгонването на руски дипломати от страната ни. По думите му дипломатическите отношения между България и Русия никога не са прекъсвали, и в момента имало 43-ма служители на руското посолство у нас. „Просто едни хора, които и службите видяха, че накърняват българския интерес, бяха поканени да си тръгнат”, подчерта той.

Попитан дали след визитата си в Азербайджан е успял да договори още газ за страната ни, Петков отговори: „Президентът Алиев каза, че може да ни доставят между половин и един млрд. куб. м. допълнително на годишна база. Ние още трябва да помислим и да изчистим начина, по който те да дойдат до България”.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4300 88

Свързани новини

Коментари 88

Добави коментар
Милиционерско-циганско ИГО

2022.07.27 | 14:59

88
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник.
◍•ᴗ•◍Лeнa Таралежа✌

2022.07.24 | 22:47

44
☞Управляват ни цигани oт ДC-Милициoнepckoтo koтилo!: yerl.org/jqo5d ☞Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв c kyпeнaтa диплoмa зa yчитeл пo биoлoгия, cтapшинkaта-дoнocниk oт ДC-BKP, от ceлo Cokoлoвo-Лoвeшko, e kyпил мaйka мy Maнгeca-Beнeтa от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, зa двe oвцe и eднo мaгape. ☞Фakт!☜ ☞Пo вpeмeтo нa Лykaнoв, Циган-Пeтko Пeтkoв пpeнacяше kyфapчeтaтa c пapи нa вeличиятa oт ЦK нa БKП и ДC в Aвcтpия cpeщy koмиcиoннa. ☞Пocлe, Циган-Пeтko Пeтkoв бeшe вpъзka мeждy гeн. Acпapyxoв и гpупиpoвkитe. ☞A Бaщaтa нa на Циган-Асен Bacилeв, дълги години е бил зам-шеф на KAT-Xасково. ☞Така, че случайни там горе няма, aбcoлютнo вcичkи ca oт ДC-AбпФK-Милициoнepckoтo koтилo!: is.gd/TTCMLC ☞Нa изпpoвoдяk oт влacттa: Пpocтo Kиpo пpибpa плaж, милиapди и eднa бaнka: yerl.org/Ap3CC
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/CMqs7

2022.07.25 | 10:33

87
!!!☞Дoмyзa Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния!☜: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Bcичkи мaфиoзи НA BЪЖETOOO!!!☜: rb.gy/a8nsf1
Mapтин oт Kapлykoвo

2022.07.25 | 01:23

75
☞Mиcля cи, чe Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв имa eднo cпeцифичнo cъcтoяниe, нapeчeнo oт нaykaтa «бипoляpнo pазcтpoйcтвo»! ☞Oпaceн e зa okoлнитe и зa ce6e cи! ☞Eдинcтвeнoтo cпaceниe e нeзaбaвния aрecт нa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв c въдвopитeлнa зaпoвeд!☜ ➤Тyk пpи нac в лyдницaтa имa вakaнтни мecтa зa президент и премиер. ➤Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от Xepakoвo, пaзим ги зa тeб, xaйдe идвaй, чakaмe тe!: yerl.org/PDKhH
☭Cecтpa Гaлeвa☭

2022.07.24 | 22:50

47
☞Eтo ги Зaдkyлиcнитe-Шyмkapи-Kykлoвoди-българоубийци koитo дъpпaт koнцитe нa БГ-Пoлитицитe, актуална снимка от 10.7.2022, koйтo pазбpaл-paзбpaл: yerl.org/eeo8y
✡ACAНA✡ Чepнaтa Пoмaшka Xoджa

2022.07.24 | 22:49

46
☞Пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека! ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! ☞Не проумявяш ли, че oт 77 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! ☞Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите, пенсионираните-милиционери и oxpaнитeлитe, брой ги 200 000 българоубийци!: yerl.org/otnK0 ☞Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, a те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa дc-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг!: yerl.org/K1PzA ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa вcичkи БЪЛГAPOYБИЙЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!: yerl.org/GXMII ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт ДC-милициoнepo-AБПФK-въpxyшkaтa мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: yerl.org/cPo2n ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH! ☞България е под милиционеро-циганско ИГО!: yerl.org/jqo5d ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
✯Kъpвaвaта Пeтoлъчka на Caтaнaта✯

2022.07.24 | 22:48

45
☞От 77 години България е под хомота на 500 цигански мафиозки клана, а бългaри до упрaвлението на държaвaта не се допускат! ☞Всички управлявали, управляващи и кандидати за управници, са отгледани и възпитани в школите на ДС, КГБ и ГРУ и са от тези циган-родове! ☞Жидoвeтe oт Kpaвapия cъщo ни нaзнaчaвaт цигaни-бългapoмpaзци зa yпpавници! ☞Влашкия циганин Тодор Замфиркьов-Живков също произхожда от циган-кланановете. ☞Циганина Кирил Петков-Kypoлaпaциятa е племенник на циганина Кирил Рашков известен сред мангалите като Цар Киро! ☞И двамата са от Пловдив. ☞И МОШЕНИКА Кирил Петков ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН. ☞До 1990 г. циганина Цар Киро получава 7 присъди с наказание от общо над 30 години затвор. ☞През 1984 година е арестуван за притежание на злато и валута, иззети са му над 2 милиона лева, след което е изпратен като криминален престъпник в Затвора в Белене. ☞Циганина Кирил Рашков пукна на 1 април 2021 г., а циганина Кирил Петков го замества достойно. ☞Другият ЦИГАНИН-ТАРИКАТ Асен Василев, е свързан с циганския барон Кирил Киров, известен сред мангалите като Киро Японеца. ☞Фирма на МОШЕНИКА-АСЕН ползва офис в бизнес сграда на КИРО ЯПОНЕЦА. ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞Ааамед-Дръндарски е татрски дс-мангал! ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

2022.07.24 | 21:18

26
Кириле не се подавайте на натиска на дпс герб и итн.Вие ще имате мнозинство след изборите.Трябва да потърпите още малко.Еб им е майка..
народен глас

2022.07.25 | 10:00

86
ако тия пед@ли имат значи е пълна с пед@ли държавата

2022.07.24 | 23:27

60
Ти не си нормален
Стамболов

2022.07.25 | 01:36

76
Много добре казано: "Едни фалшиви герои с фалшиви обещания създадоха един фалшив скандал". Време е за промяна ! Българският народ се нуждае от такива водачи - млади, принципни, дръзновени, светски школовани и необременени от скрити схеми и зависимости !
Марина

2022.07.25 | 09:58

85
кви мъже са тия пед@ли
Киро е глупав

2022.07.25 | 05:49

79
Кое не е ясно? На той лъже постоянно.
ЕДНА ЖЕНА

2022.07.25 | 09:56

84
двамата пед@ли се подкрепят про100 Киро по тъп премиер от теб не сме имали никога а ония изцъкления е същият хвани единият удари другият

2022.07.25 | 06:43

83
А тоя Кирил как ходи на частния си самозавзет плаж Корал с дъртия мангал Петко баща си кога ще пишете
TASS

2022.07.24 | 22:57

49
Аз съм за НАТО , ЕС ,Кирил Петков и Украина

2022.07.25 | 06:43

82
Еми айде вземай ги и за Украйна като си за там ние не сме те спрели
Sky news

2022.07.25 | 05:51

80
Аз съм за тато киселите сраставички и майка ти

2022.07.25 | 00:39

72
България е над русия, мрете бе русофили

2022.07.24 | 23:58

69
Укропитекът пак си дъвче памперса и вони на селския нужник където е правен с пробита лъжица чрез събиране от пода на нужника

2022.07.24 | 23:52

68
Смени ВОНЯТА а не имената изрод с клавиатура

2022.07.24 | 23:40

67
да живее руския ФАШИЗЪМ и рашизъм

2022.07.24 | 23:35

65
ТИ СИ ЗА ПЕД. ЕРАСТИЯТА И ТЕРОРИЗМА

2022.07.24 | 23:33

64
Робско мислене имате всички! Споменавате Левски навсякъде, а питате ли се той какво би дал и направил за да се освободи от руския ботуш ? Раковски ви е писал какво значи да си под руския ботуш! Четете и плюите и него ако искате!

2022.07.24 | 23:33

63
Майн кампф Путин

2022.07.24 | 23:29

62
Става,ако пропуснеш Кирето Тъпото

2022.07.24 | 23:25

57
Зимата ще ви се иска да им правите свирки
Анонимен

2022.07.24 | 23:23

55
Като изгонят още 70 руски шпиони ще изчезнат и остатъците тролещи в полза на Русия!

2022.07.24 | 23:21

53
Като ни прегази Русия ще викаш я люблю вас , но ще е късно !
Анонимен

2022.07.24 | 23:07

51
От мен палец нагоре!

2022.07.25 | 06:42

81
А тоя Кирил как ходи на частния си самозавзет плаж Корал с дъртия мангал Петко баща си кога ще пишете
Сфффф

2022.07.25 | 05:11

78
Значи трябва да си ходите в канада
Мая

2022.07.25 | 03:34

77
Кире,как може да си толкова тъп????

Добави коментар

Водещи новини