Корнелия Нинова: Мандалото хлопна за "Има такъв народ"

  • 24 юли 2022 18:44

  • 10486
  • 39
Корнелия Нинова: Мандалото хлопна за "Има такъв народ"
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Мандалото хлопна за „Има такъв народ“. Преговори с „Има такъв народ“ няма да водим повече. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Отстъпихме всичко възможно, няма връщане назад повече, допълни тя.

Пети път „Има такъв народ“ да счупят държавата, да си играят с обществото, само защото някой казва отзад какво и как да се случва – няма да стане, каза още Нинова.

"Отпадането на ИТН от преговорите е решение на нас, като мандатоносител, които водим преговорите. Няма да водим повече разговори с ИТН и го намирам за разумно и нормално. Обратното означава да поставим пред риск България. Всеки път може някой да се обиди и да реши да сваля правителството, само защото някой друг му е казал - сега", допълни тя.

Преговорите са живи. Ние проявяваме търпение, мъдрост през цялото време, каза лидерът на БСП. Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не психотерапия на Аз-а, коментира още Нинова.

„ИТН казват, че се чувстват обидени, защото никой не ги питал за програма, никой не ги питал за закони, слагали сме им ги на масата и сме им казвали или гласувате или край – това не е вярно. Ние от БСП убедихме другите да отворим програмата към ИТН. И казахме – нека да им дадем възможност да я попълнят“, обясни Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя заяви, че не е вярно, че не са дали възможност на ИТН да участват в процеса по преговори.

Слави Трифонов: Явно такива като Христо Иванов не се притесняват да бъдат лицемерни

От „Продължаваме промяната“ казаха - или приемате антикорупционния закон, събрахме ги с огромни усилия, убедихме и двете страни – дайте да отстъпим, ИТН заявиха, че искат поправки, убедихме ПП с много усилия и се съгласихме, че ще променяме закона за корупцията. И това искане на ИТН е изпълнено. Днес те дават още един аргумент за нашето убеждение, че не това е причината да се оттеглят, отбеляза Нинова.

Причината е, че старото статукво, обвързаността – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ се изплашиха, че нещата потръгват и дръпнаха.

Мисля, че те са въздействали върху ИТН, каза Нинова.

По думите й програмата за управление е много добра. Ние държим да довършим този документ, включително и с предложения на „Има такъв народ“. Това, което имаме като идеология и програма, е заложено, посочи Нинова.

В сряда ще бъде ясно дали БСП ще представи проект за кабинет с третия мандат.

Относно думите на Румен Радев за мандата:

„Направи ми впечатление реакцията на ГЕРБ. Симбиозата на ГЕРБ, ДБС и президента не е от скоро. От началото президентът биеше по коалицията“.

Според нея натискът за бързото връщане на третия мандат е заради предстоящите промени в антикорупционното законодателство.

„Бойко Рашков беше безкомпромисен като служебен министър на МВР. Реакцията на ГЕРБ и ДПС беше много яростна. Свръхнормална беше реакцията им“, добави председателят на БСП.

Корнелия Нинова: ГЕРБ и ДПС се изплашиха от Рашков и дръпнаха ИТН

Нинова сподели, че единственото име, което е обсъждано за премиер, е Асен Василев, тъй като е редно най-голямата партия да излъчи човек за поста. Името на Кирил Петков не е споменавано за министерски пост.

На въпрос дали се е засегнала от думите на Христо Иванов, Нинова заяви, че е била впечатлена, че при техните усилия за това какво да правят с България, колегите им са имали в главите си мисли за постове

„Голяма част от това, което каза Христо Иванов, няма общо с преговорите, които водихме. Това е тяхна вътрешнопартийна работа“, отбеляза лидерът на БСП.

Христо Иванов: Все още имаме шанс за правителство

Тя допълни, че не се е впечатлила от това, което е чула за себе си.

„Чувала съм за себе си всякакви характеристики – и обиди, и хвалби, и това не ме впечатлява. Съдя за хората по работата им. Не ми е в стила, може да прозвучи нескромно, но за пръв път България, откакто сме в ЕС, е на първо място по икономика, промишлено производство и индустриално развитие. Това е оценката за моята работа и екипа“, заяви Нинова.

Тя допълни, че не е правила опити да разговаря със Слави Трифонов след изтеклия запис.

„Когато получихме мандата, му се обадих на Слави, питах го иска ли да правим правителство – Да. Започваме преговори, ще се отзовете ли – Да. Направих всичко държавнически и отговорно. Може би преди Слави да излезе с това обръщение, можеше да звънне и да каже – Прекратявам, излизам и го казвам. Просто от коректност", отбеляза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

По отношение на евентуален служебен кабинет, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви, че той не може да реагира сериозно и с важни решения на важните предизвикателства, които ни очакват.

„Прогнозирам, че на есен и зимата ще се наложи да имаме таван на цените. Вече и в Европа налагат такива. Ако няма парламент – няма кой да го направи“, обясни лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Весела Найденова
10486 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
Aтилa Бич Бoжий

2022.07.25 | 11:01

37
☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Cмъpтният вpаг нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo трябва да бъде НАБУЧЕН НА КОЛ!: yerl.org/crXJp ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m ☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Cтapи Koмyниcти! ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм! ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB! ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe! ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo! ☞Члeн нa БKП - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Член на MBP - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДAHC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cвoдниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Kмeт - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Пpokypop - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cъдия - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи-CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn
₺CEBДAЛИHA APHAУДOBA₺

2022.07.25 | 11:03

39
☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Бившaтa шeфka нa Фoнд-зeмeдeлиe - K●A●Л●И●H●A ✯ᴗ✯ И●Л●И●E●B●A, kypвa нa Канибала Боко-Българоубиеца, зaбpeмeнeнa в kлoзeтитe. ☞Cлeдвaщият шeф нa Фoнд-Зeмeдeлиe - Cвeтльo, пpeбит, c пoтpoшeни pъцe и зaплaшвaн oт ДИКТАТОРА-УЛТРАКОМУНИСТ Бойко Методиев Борисов, чe щe изядe дeцaтa cи нa вeчepя и нямa дa paзбeрe тoвa! ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ядeнeтo нa дeцa!: yerl.org/Jezgl
☠Mитю Yшитe☠

2022.07.25 | 11:02

38
➤Oфчициии, чakaмe ви нa лaйнoмopиeтo! ☢Тyk, okoлo пoмийнaтa ямa «Чepнo Mope», cмe ви пpигoтвили нeпoвтopими и нeзaбpaвими пpeживявaния kaтo: -вkиcнaли пpeтoплeни мaнджи тип миш-мaш c пpoдykти oт koфитe зa oтпaдъци; -чepнoмopckи плaжoвe бъkaщи oт kъpлeжи, koмapи и ЛAЙHЯHO MOPE-KЛOAKA гъcтo нaceлeнo c гъби, виpycи и бakтepии дoнeceни oт лaйнaтa нa aлkaшитe-cифилиcтици и мaнгaлитe-koмyниcти. ➤Kaтo дoпълнeниe пpедлaгaмe и cлeднитe ekcтpи: -пpeбвaнe, изнacилвaнe и oгpaбвaнe; -oтвличaнe, бoй, изнacилвaнe и xвъpлянe oт 13-я eтaж; -oтвличaнe, бoй, изнacилвaнe и зaтвapянe в няkoй бapдak, пpинyдeнa дa бъдeш poбиня-пpocтитyтka.✞ ☞Чepeн мaнгaл пpoдaвa миcиp и kypви нa «cлънчaka»: yerl.org/gF4cd ➤Mpъcни cтaи, бълxи и мyxъл, и oщe зa koшмapитe нa лeтoвницитe пo лaйнoмopиeтo: yerl.org/174Ay
Ганчо

2022.07.24 | 20:19

14
Тая женица се прави на важна.
Цйкоои

2022.07.24 | 23:35

36
Да така е
Мейн

2022.07.24 | 20:42

22
Кравешката слива е много нагла
Гхйййй

2022.07.24 | 23:35

35
Ниноава е нагла
Туииъъ

2022.07.24 | 23:33

34
Република Северна Македония няма това е българска територия
баба гицка

2022.07.24 | 23:20

33
дърта пацавура -лъжи, интриги и просто фарс - последен танц ку рнелия, как няма да плаче за власт
Анонимен

2022.07.24 | 23:08

31
Като изгонят още 70 руски шпиони ще изчезнат и остатъците тролещи в полза на Русия!
Анонимен

2022.07.24 | 23:12

32
Това е единственото постижение на Петков. Издъни се с Брикел, Капитан Андреево, Рашков, кюлчетата и тн.

2022.07.24 | 22:56

30
Отдавна вандалото хлопа за БъСъПъ и все по - силно и по - силно ! Наближава момента когато тая шайка ще отпадне от парламента !
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.07.24 | 22:55

29
СБОГОМ, НИНОВА! ДАНО НЕ ТЕ ВИДИМ В ПАРЛАМЕНТА.
Болгара

2022.07.24 | 22:55

28
Тя и за ибсне не става

2022.07.24 | 21:59

27
БИВОЛИЦЕ НА ТИ ИЗБОРИ ЩЕ СТЕ ПОД 8%.

Добави коментар

Водещи новини