Владислав Панев: Има дълъг път до съставянето на кабинет

  • 21 юли 2022 18:00

  • 991
  • 5
Владислав Панев: Има дълъг път до съставянето на кабинет
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Има все още дълг път, ако искаме да съставим кабинет в рамките на този парламент. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова нюз зам.-председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Владислав Панев.

Трябва да имаме съгласие по политиките преди да започнем да обсъждаме имена, добави той.

По думите му все още не е обсъждано име на кандидат за министър-председател. "Продължаваме промяната" е най-голямата партия и е нормално да излъчи кандидат за премиер.

Очевидно Асен Василев е обединяваща фигура между нас, тях и БСП, така че той е напълно възможна кандидатура, отбеляза Панев.

Той поясни, че ДБ ще подкрепи Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ.

В парламента имаме важни гласувания, които от миналата седмица като че ли вървят добре – като например Законът за съдебната власт и процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ. Така че вървят нещата, но трябва да се извърви дълъг път за намиране на доверие, посочи зам.-председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Христо Иванов: Нарастват шансовете за правителство

От всички нас зависи дали ще има правителство, дали ще можем да изгладим всички ръбове, коментира той.

Трябва да бъде излъчено правителство, което да носи отговорността за справяне с кризите. Ако прехвърлим отговорността на президента Радев и служебно правителство, няма да е благородно, каза още Владислав Панев.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
991 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мина

2022.07.21 | 22:28

5
Как да не се изпикаеш на такава тъпа комунистическа муцуна

2022.07.21 | 21:42

4
Капут

2022.07.21 | 21:18

3
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.07.21 | 19:44

2
Нов хит на Слави : Без газ в Дуйсбурга , Миами (САЩ) ни очеква ! Супър микс , платформа ADA , фийтчеринг както катеринг инклюсив TYR

2022.07.21 | 18:37

1
Владислав Панев: Има дълъг път до съставянето на кабинет. И по авто магистрала ХЕМУС строена от правителството на д-р генерал Бойко Борисов няма да постигнем консенсус по много въпроси поставени от корнелия нинова.

Добави коментар

Водещи новини