Станишев събира премиерите от ПЕС преди Европейския съвет

  • 27 юни 2012 14:30

  • 765
  • 1
Станишев събира премиерите от ПЕС преди Европейския съвет
©

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще бъде на работно посещение в Брюксел на 28 и 29 юни, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В четвъртък от 11.15 часа в сградата "Albert hall" Станишев събира министър-председателите от ПЕС на координираща среща преди ключовото заседание на Европейския съвет, на което ще се решава накъде ще върви Европа занапред. "Очакваме реален завой на ЕС в подкрепа на конкретни мерки за растеж и заетост", коментира президентът на ПЕС преди срещата, цитиран в прессъобщението.

В срещата ще участват премиерите на Белгия - Елио ди Рупо, Хърватия - Зоран Миланович, Дания - Хеле Торнинг-Шмит, Румъния - Виктор Понта и вицепремиерите на Финландия - Юта Урпилайнен и на Люксембург - Жан Аселборн. Ще присъстват председателят на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода и заместник-председателят на ЕК и еврокомисар по междуинституционалните отношения и администрация Марош Шефчович.

От 12.30 часа ще се проведе среща на лидерите от ПЕС. Те ще приемат "Пакт за растеж и заетост в Европа", който ясно формулира алтернативата, предлагана от европейските социалисти. Ще бъде обсъдена и процедурата по номиниране на обща кандидатура на ПЕС за председател на Европейската комисия. От 15.30 часа Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще даде заключителна пресконференция, в която ще участва и председателят на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел.

На следващия ден, 29 юни, от 11.00 часа ще заседава Президиумът на ПЕС, на който се обсъжда подготовката на Конгреса на европейските социалисти през септември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
765 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.28 | 16:35

1
ЩЕ МУ ПРЪСНА МАТКАТА НА ТОЯ ПУТЬО

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини