Калфин посочи единственото решение за коалиция

  • 20 юли 2022 10:23

  • 1317
  • 2
Калфин посочи единственото решение за коалиция
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Червените линии на преговарящите за съставяне на правителство са гъвкави. ПП биха отишли на нови избори, но рискуват да излязат от управлението. Останалите нямат желание да отидат на избори. Това е единственото, което може да бъде решение за коалиция... И да има правителство, то няма как да издържи дълго. Не виждам съдържателна програма".

Това каза пред БНР Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, директор на Европейската агенция за подобряване на живот и труд, бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и бивш евродепутат.

Според него силната зависимост от руски газ е и силна политическа зависимост от Русия, "а политическият въпрос за нас е търсене на енергийна независимост":

"Късмет за България е, че сме малки консуматори на газ. Затова по-лесно бихме намерили алтернативни източници и това е работа на правителството. Българското правителство зависи от решенията на ЕС, което не е достатъчно. Руският газ не може да бъде заменен 100% с алтернативни източници. Правилно решение е да се търси по-малко зависимост от газ и повече интерес към други източници. Не е приемливо цялата икономика на Европа да зависи от решенията в Кремъл".

Калфин допълни, че ЕС е инструмент, който помага на страните членки, "но би било зле, ако го възприемаме като лош стопанин, който трябва да излъжем по андрешковски":

Калфин: Неприемливо и непрофесионално е Митрофанова да поставя ултиматуми

"Ако действително мислим, че има проблем и че всички заедно можем да го решим, ще бъдем по-успешни. Ако мислим, че някой ни налага решения и ние ще го надхитрим, няма как да бъдат успешни едни мерки".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.20 | 12:21

2
Хазарско лайно, криещо се зад българско име.
МАДАР ФАКАР

2022.07.20 | 10:38

1
ВИНАГИ КАЛФА – НИКОГА МАЙСТОР !

Добави коментар

Водещи новини