Мая Манолова: ГЕРБ правят театър, в който не е ясно кой каква роля играе

  • 27 юни 2012 10:00

  • 1184
  • 4
Мая Манолова: ГЕРБ правят театър, в който не е ясно кой каква роля играе
©

Във Висшия съдебен съвет ще отидат хора, които ще обслужват други интереси, не на обществото.

Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков при обсъждането на върнатите с вето промени в Закона за съдебната власт.

"Не казвам, че ще се създаде по-добър Висш съдебен съвет (ВСС) с промените в закона. Това ще зависи от тези, които номинират и избират членовете. Особен интерес вече към участие в работата на ВСС, на Инспектората с висок професионализъм и морални качества няма. Ще отидат хора, които ще обслужват други интереси, не на обществото", коментира депутатът.

Съпредседателят на ПГ на Синята Коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - заяви, че хората във Висшия съдебен съвет имат инструментите и правомощията да носят своята отговорност. "Въпросът за привилегиите е страничен въпрос. Всички мотиви стават на нивото на материалното благополучие. Възможно ли е някой да изпълнява важна, висока обществена функция, движен от ниски мотиви", попита Костов.

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на заяви: "Надявам се президентът да проумее, че с приемането на неговото вето се въвежда един много по-лош режим. Ако вашето мнозинство даде възможност на инспекторите и членовете във Висшия съдебен съвет (ВСС), връщайки се в съдебната система след изтичане на мандата, да заемат с една позиция по-висока, то ветото им дава неограничена възможност за скок в кариерата. Вие казвате, че един член на ВСС, който е бил обикновен следовател, след приключване на своя мандат може да поиска скок в кариерата като прокурор". Според Манолова се показва тотално непознаване на правната система или "театър, в който не е ясно кой каква роля играе".

Народният представител от ПГ на партия „Атака” Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  каза, че ветото на президента обсъждането в пленарна зала са безсмислени. "Както от ГЕРБ могат да пазаруват депутати, кметове и други представители на властта от други политически сили, сега могат да направят това и с членовете на Висшия съдебен съвет. Този път от ГЕРБ удариха на камък, защото във ВСС се оказаха здрави партийни другари и не се подадоха на натиск, защото не сработи схемата – сегашният ВСС да избере послушния избран от ГЕРБ главен прокурор", коментира Шопов.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент заяви от парламентарната трибуна: "За съжаление първото президентско вето ще се помни като поръчано вето – поръчано от управляващата партия. Този политически акт за узаконяване на кариерни бонуси беше насочен не към това да се създаде по-качествен ВСС, защото ако това беше така, текстът щеше да спре до тук, както беше в първоначалния му вид. Тази поправка беше насочена към създаването на механизъм за влияние върху поведението на членовете на сегашния ВСС. Този текст трябва да бъде отхвърлен, ние за четвърти път ще гласуваме срещу него".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1184 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петя Иванова

2012.07.10 | 12:28

3
Ооооооооооо пчеличке - толкова ни омръзнахте с вашите "пророчества".От вас само огън и жупел чуваме , а живота си върви и нищо фатално досега не ни се е случило- аман от пишман политици ,като вас!Само се мъчите да настройвате народа един срещу друг , за да си въртите далаверите - а при Тройната коалиция беше само далавера! Тия поне нещо направиха и всички го виждат!

2012.07.10 | 12:29

4
ТИ ако си кьорава, аз не съм и не виждам нищо положително за собствения ми живот. Ако няколко километъра магистрала са нещо свършено за теб, не знам какво те огрява в социалният ти статус. Нито Тройната коалиция нито сегашните мислят за народа, при другите обаче, дребния и средния бизнес дишаха, а ГРОБ бавно и трайно ги унищожават!

2012.06.27 | 21:02

2
1 и 3 умри ма тъпа патко захлюпена. Или не си захлюпена и заблудена а си просто на заплата? А, от кои си? Тези животни заслужават да бъдат изличени от лицето на земята. С парите за тези магистрали можеше да се свършат много неща например да се помогне да се вдигне земеделието и животновъдството на крака, едни от най важните отрасли и след като се вдигнат може не няколко километра ами да опашем цяла България в магистрали. Обаче нито идеята е да има магистрали нито каквото и да било друго, идеята е просто да се откраднат още пари и то на дребно. Унищожиха каквото беше останало от жалкото ни производство, а като няма производство се налага да внасяме и като няма от къде да печелим пари бавно фалира цялата държава. Да ти го сложа аз на герба и на всичкото и на маийка ти и на баща ти и на цялата ти тъпа овча мършава рода.

2012.06.27 | 21:02

1
С радост забелязвам ,че псуващите напращели младежи с червено по-устата стават все по - елементарни и плиткоумни - явно др.Станишев добре ги учи- вижте им речника и ще паднете от смях и срам ! Явно обаче младите социалисти това си могат-няма аргументи и конкретика - само псувни и първосигналност - да ви е честито комунисти - "страхотни сладури" сте си отгледали!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини