Проф. Румен Гечев с горещ коментар за цените на горивата

  • 13 юли 2022 07:41

  • 1690
  • 6
Проф. Румен Гечев с горещ коментар за цените на горивата
© Кадър - Нова телевизия

България и ЕС са пред предизвикателството дали ще има достатъчно количества природен газ и петрол и на каква цена ще са те. Това коментира в ефира на Нова телевизия  проф. Румен Гечев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е относно поисканото от "Булгаргаз" увеличение на цената на газа от средата на юли.

Хранилището в "Чирен" не е запълнено, защото в момента доставките са намалени, а потреблението е високо.

По-тревожен обаче е въпросът, че България няма продължение на договорите с "Газпром" по политически причини, нямаме и с други доставчици като Катар или САЩ. Причината е, че правителството не си е свършило работата, заяви Гечев.

Еврото се обезценява и добрата новина е, че износът на Европа става по-евтин. Лошата обаче е, че скъпият долар оскъпява вноса главно на енергоносители.

Най-лошото е, че ще поскъпнат енергийните източници - природен газ, петрол, коментира още депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Румен Гечев.

Румен Гечев: Бюджетът е по-важен от консултациите при президента

Според проф. Румен Гечев "Има такъв народ" държа ключа за кабинета и единствено от тази партия зависи дали ще се състави редовен кабинет.

"Няма никакво съмнение, че тук развръзката може да дойде през "Има такъв народ". В преговорите, които предстоят, който и да води преговорите, третата политическа сила ще трябва да постигне съгласие на масата. Не само да седнат, но и да се разберат партиите от сегашната коалиция четворна, тъй като няма как партията на промяната и ние да правим с ДПС и с ГЕРБ кабинет", смята още той.

Запитан как ще коментира обвиненията на ГЕРБ към ИТН, че са мафия, проф. Гечев заяви: "Вижте видео и аудио изказвания и публикации в медиите във Франция, Испания и в Италия преди изборите, и ще видите, че те не са по-малко така язвителни, отколкото политиците в България. Било каквото било, трябва да се намери решение, но то е в рамките на четирите партия, няма как да се търси решение с другите партии. Ако не се намери решение, има демократичен механизъм и отиваме на избори. Но отиването на избори става без договори за природен газ, нарушени доставки на петролни продукти, нарушени доставки в индустрията и в хранителните вериги, така че тръгваме към есенно-зимния сезон с ясното съзнание, ако отиваме на избори, че отиваме неподготвени."

Последвайте канала на

Калина Христова
1690 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.13 | 12:23

6
Виж кой говори: престъпникът Румен Гечев умори от глад българския народ през 1996-1999г. Заплатите на българите стигаха за 5 хляба на месец! Защо този масов убиец е на свобода?

2022.07.13 | 10:08

5
Комуниста ще ти изкара 100 довода за да няма намаление на горивата. Цените са такива защото държавата така иска. Високите цени пълнят бюджета ни сме икономика на акцизи и данъци а от производство почти 0
Нищо подобно!

2022.07.13 | 09:58

4
Селянин тарикат, който в мътната вода докопа професорска титла за цял живот! И се има за икономист, въпреки че по време на неговото министерстване се случи най-голямата икономичедса катастрофа за последните 50 години.

2022.07.13 | 09:51

3
Тъп комунист с чугунена глава.
М. Иванов

2022.07.13 | 08:50

2
Дърт болшевики, марш в Москва да правиш свирки на путлер

2022.07.13 | 08:38

1
Дърт комунист....

Добави коментар

Водещи новини