Проф. Маринов: Президентът не е сърдит нито на БСП, нито на ДБ

  • 12 юли 2022 17:42

  • 2942
  • 3
Проф. Маринов: Президентът не е сърдит нито на БСП, нито на ДБ
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Преди президентът да даде третият мандат, трябва да има консултации и да се изслушат мненията на партиите. Специално БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" казаха, че ще направят всичко възможно да направят правителство, но те не са достаъчни, затова трябва да се изслушат всички парламентарно представени партии. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Имаме нова ситуация. Доста неща вече са ясни. Става дума за съвсем конкретни намерения. По принцип това (съставянето на правителство с третия мандат – б.ред.) е много трудна задача, шансовете не са големи, но все пак съществуват, заяви проф. Маринов.

Важно е каква е политическата архитектура на правителството. Лидерът на ДБ Христо Иванов казва, че трябва да се търси нов подход, добави той.

По думите му в предложението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е премиерът да е от първата политическа сила – "Продължаваме промяната", има логика, но има и проблеми, тъй като трябва да се преодоляват личностни противоречия.

Цената на съставянето на правителство с третия мандат ще зависи от това какво ще успее да то постигне. Ако кабинетът бъде работещ и успее да облекчи положението на хората в кризата, цената ще е ниска, но ако се провали, цената ще е висока, отбеляза председателят на Стратегическия съвет към президента.

Журналист: Шансовете за успешен трети мандат се увеличават

Според него съставянето на евроатлантическо правителство е възможно, но това не може да стане с Бойко Борисов. Не вярвам, че в ГЕРБ толкова лесно ще се съгласят Бойко Борисов да бъде отстранен. А и аз не вярвам, че е достатъчно да се махне Бойко Борисов и да се каже, че няма проблем с ГЕРБ, че ГЕРБ вече е бял, пухкав и т.н., посочи проф. Александър Маринов

В отговор на въпрос за състоянието на левицата, той коментира, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е върви назад и е много по-малка и по-зле организирана партия, отколкото отпреди години.

Президентът не е сърдит на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, въпреки че ръководството на червените работеше против него преди изборите за държавен глава. Това няма да повлияе на избора му кой да бъде третият мандатоносител, заяви проф. Маринов.

Той каза още, че президентът не се поддава на емоции при вземането на решения и не е сърдит и на ДБ, въпреки че "доста се упражняваха на негов гръб".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2942 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Илия Павлов

2022.07.12 | 20:21

3
Еееей муууутроооооо , щъ ууубия лииичноооо.
.

2022.07.12 | 20:11

2
Това е човекът който управлява държавата, оня бастун в президентството е едно бостанско плашило .

2022.07.12 | 18:06

1
Много лъже.

Добави коментар

Водещи новини