Комисията по бюджет и финанси одобри ратификацията на меморандум за разбирателство на България и ЕБВР

  • 12 юли 2022 15:49

  • 1017
  • 1
Комисията по бюджет и финанси одобри ратификацията на меморандум за разбирателство на България и ЕБВР
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Комисията по бюджет и финанси одобри ратификацията на меморандум за разбирателство на България и ЕБВР.

С 9 гласа "за" и 5-ма "въздържали се" комисията одобри законопроект за ратифициране на Меморандума за разбирателство между Правителството на Република България и Европейската банка за възстановяване и развитие относно подкрепа за изпълнение на проекти, финансирани чрез Европейските фондове за периода 2021-2027 г., включително Плана за възстановяване и устойчивост.

Народният представител Румен Гечев поиска преди гласуването на предложението в зала Министерството на финансите да представи информация дали финансовите условия по меморандума са като тези в другите държави на ЕС. Кирил Ананиев (ГЕРБ-СДС) посочи, че обикновено в МФ се върши цялата работа, като накрая само документите се оформят заедно с банката, но така ЕК приема по-лесно свършената работа.

С 13 гласа "за" и един "въздържал се" Комисията по бюджет и финанси одобри и законопроект за ратифициране на Споразумението за финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост между ЕК и Република България. Следващото заседание на комисията ще е в четвъртък, отбелязва БТА.

Президентът на ЕБВР е на посещение в България

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
6789345

2022.07.12 | 16:25

1
Тоя измамник още ли е в комисия.

Добави коментар

Водещи новини