Чистят 200 км речни корита и дерета в София

  • 11 юли 2022 14:55

  • 413
  • 0
Чистят 200 км речни корита и дерета в София
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери дейностите по почистване на Перловска река при стадион "Васил Левски", предаде репортер на Novini.bg.

Една от най-важните мерки за превенция срещу наводнения е почистване на речните корита и дерета. Всяка година заделяме средства от бюджета на общината, за да можем да изпълняваме тези дейности. Тази година продължаваме с почистването, заяви Фандъкова.

Тази година почистваме 207 участъка с обща дължина около 200 километра във всички части на Столичната община. За тези дейности тази година са отделени около 1,8 млн. лева, съобщи столичният кмет.

Участъци от Перловската река се почистват всяка година. В момента се изпълнява вторият участък – от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Шипка". Очаквам до следващата седмица участъкът да бъде почистен. До есента ще продължи почистването, наред с почистването на 500-метровите участъци на язовирите, почистването на шахти и оттоци. Това са задължителните мерки, по които съм възложила да се работи непрекъснато, за да можем да се справяме с обилните валежи, когато ги има. Следим прогнозите и реагираме адекватно на ситуацията, каза още кметът на София.

Започва почистване на речните корита на територията на София

Последвайте канала на

Константин Тодоров
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини