Балабанов: Депутатите от ИТН са свободни хора

  • 10 юли 2022 17:32

  • 5147
  • 14
Балабанов: Депутатите от ИТН са свободни хора
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

"Това, което чуваме като фактология, е ужасяващо. Къде са институциите? Доколкото съм запознат, МВР и прокуратурата мълчат по казуса". Това коментира депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Станислав Балабанов в предаването "Говори сега" по БНТ по повод изнесената днес информация за нарушения на фитосанитарния и медицинския контрол на ГКПП "Капитан Андреево" от частна фирма, оперирала на пункта до 20 май.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

"След като сме правова държава - да излезе вътрешният министър в оставка и да каже има ли такива факти или няма. И ако се докаже, хората, които са виновни - да влязат в затвора. Когато си част от държавната власт и се бориш за правосъдие, в крайна сметка, трябва да се види крайният резултат", посочи Балабанов.

Той коментира и въпроса дали от ИТН са имали нещо общо с въпросната частна фирма на "Капитан Андреево":

Трима инспектори не дошли на работа при одита на ГКПП "Капитан Андреево", заплашват ги

Изключителна лъжа, с опит да се вмени политически кризисен пиар. Решиха да хвърлят срещу нас безпочвени обвинения. Ние наистина нямаме нищо общо с казуса "Капитан Андреево", допълни той.

Той е категоричен, че от ИТН не е имало злоупотреби с парите за пътища, каквито бяха обвиненията към подалия оставка регионален министър Гроздан Караджов. Според Балабанов, в момента съществува нова корупционна схема от страна на заместник-министър от "Продължаваме промяната".

"В момента един човек трябва да избира еднолично дали да даде, например 1 милион лева, на коя фирма", обясни Балабанов. Това се случва в момента в МРРБ.

Депутатите от ИТН са свободни хора. Разговорите с г-н Трифонов са били по отношение на това, че каквото и да правят, трябва да подхождат с морал и да застават зад истината, коментира Балабанов.

Според него, "за една нощ" спортният министър е разбрал, че в ИТН има мафия. Това са хора, които са предатели и те ще си останат такива, допълни Балабанов.

Дори тези, които ги купиха, знаят какви са и един ден ще се отрекат от тях, смята той.

Как ще постъпят от партията на Слави Трифонов, ако третият мандат на президента дойде при тях:

"Ако третият мандат дойде при "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" ще съумеем да направим всичко възможно да има правителство. Ще разговаряме и с БСП, и с ДБ и с ПП, въпреки техните двама лидери, сред тях има диалогични хора", заяви Балабанов.

Той обаче допълни, че от партията не се страхуват от избори, ако се стигне до такава ситуация.

С този подход, с който издигнаха Асен Василев за премиер, те сами убиха възможността за кабинет с първия мандат, смята Балабанов.

Според него, бъдещият премиер трябва да е фигура, способна да обедини политическите формации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5147 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Шамандуров Буй

2022.07.13 | 19:06

14
С нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.
Защо триете?!

2022.07.10 | 21:57

9
Ами, като изтривате всички коментари срещу чалгарската сбирщина на Сакатия "властелин" от Учиндол, тогава закрийте сайта си! О десет коментара, девет преливат от омерзение и презрение към тази долна чалгарска пасмина, която една година се гаври с народа ни и разиграва цялата държава, която провали три Парламента и която е чиста проба креатура на мафията, на мутрите и престъпниците от подземния свят - всички аркадаши на оня на дивана, но преди всичко - на милиардера от дворците в сараите! да, Персоната на снимката държи по-просташки език дори и от Тошко Хаджията! Балабана Джебчията на снимката нарече Кирил Петков и Асен Василев "онези двамата"! Това не е ли повече от цинизъм и повече от наглост! И да, Митевата "юристка" на чалгарите задължително трябва да отиде на пластичен хирург, за да й скъси дългия нос, защото наистина пречи на движението! А това нищожество, дето си е въобразило, че ТО ще назначава премиери и министри, да придружи "юристката" им, и да използва случая да му махнат грозната брадавица на мутрата! Това може да го успокои от кошмара, че сбирщината му със сигурност вече е на бунището! Какво лошо виждате във всичко това?!
един

2022.07.11 | 22:59

13
много си прос сашеееее
Не!Не сте свободни!

2022.07.10 | 19:16

4
А вече...-Освободени завинаги от прегръдката на народа...!
Само корумпирани бивши полицаи стват депутати

2022.07.11 | 14:42

12
Ако имате авторитет и власт, прегледайте биографията на всички депутати, ще намерите много интересни неща

2022.07.10 | 22:55

11
Бегай да джобиш
7-и чалгар!

2022.07.10 | 22:01

10
Бягай при дивана да сменяш памперсите на учиндолския инвалид! Главните му санитари - Тошко и Балабановоот микрофонче са заети да търсят "коалиционни партньори", понеже се надяват, завалиите, че пРезидентът ще им връчи третия мандат като благодарност за отлично изпълнената мокра поръчка!
6789345

2022.07.10 | 18:19

1
Бегай на село цървул. Времето ти свърши.
Лайното Балабанов!

2022.07.10 | 20:45

8
Лекето Каримански и Тошко Африкански!
nn

2022.07.10 | 19:58

7
balabanov bre hvani tozi seliak slavco i go zapoznai sas deputatite nu bre tozi izrod ne gi poznava

2022.07.10 | 18:33

2
За нещастие познавам един от тях и НЕ, НЕ СА СВОБОДНИ ХОРА, а правят това, дето каже дългуча. Но и на вас да ви плащат по 5600 на месец, за да си клатите кратата и да гласувате както каже Слафчу, то и вие ще го правите.
а на теб

2022.07.10 | 19:37

6
ти плащат левчета да тролиш копилдак безроден
6789345

2022.07.10 | 19:28

5
Първо Македонец в космоса после преговори.
6789345

2022.07.10 | 18:55

3
Донесете мумията от дивана на колене пред Кирил и Асен да проси дебил.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини