Румен Радев поздрави президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли

  • 04 юли 2022 09:27

  • 832
  • 16
Румен Радев поздрави президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в по случай Деня на независимостта – 4 юли. Това съобщават от пресцентъра на Президентството. 

„Като стратегически съюзници нашите две страни си сътрудничат ефективно в усилията за справяне с регионалните и световни предизвикателства“, посочва президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в своето поздравление до американския си колега, в което му пожелава крепко здраве и успешна работа за благоденствието на американския народ.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчертава съдържателния двустранен дневен ред в сфери от взаимен интерес като сигурност и отбрана, правоприлагане, борба с тероризма, икономика и търговия, култура и контакти между народите на двете страни.

В писмото си българският президент приветства подкрепата на САЩ за повишаване на енергийната сигурност и за модернизиране на българските въоръжени сили.

След година на забрани заради пандемията американците ще отпразнуват подобаващо Деня на независимостта

Значението на стратегическото партньорство между България и САЩ в редица области, особено на фона на срива на международната система за сигурност, вследствие на войната на Русия срещу Украйна, също е откроено в писмото на държавния глава.

„България и САЩ могат да направят още много за разгръщане на пълния потенциал в отношенията помежду си“, посочва Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и отбелязва ускоряването на икономическите отношения между България и САЩ през последните години.

Президентът подчертава още, че сред непосредствените приоритети е внасянето на нов импулс в стратегическия диалог между двете страни, включително и чрез присъединяването на България към Програмата за безвизови пътувания на САЩ и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
832 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
СС

2022.07.04 | 15:32

16
ЗАРАДИ НЯКАКВИ 8 МИЖАВИ САМОЛЕТА НЕ Е НУЖНО ОТ СЛУГИНАЖИ. КРАВАРИТЕ СКОРО НЯМА ВЪОБЩЕ ДА ГО ПРАЗНУВАТ ЗАЩОТО НЯМА ДА ГИ ИМА.
Е смее ли да не поздрави шефа...??? :)

2022.07.04 | 14:42

15
Румката Радев е американски агент, възпитаник на академията, на военновъздушната база Андрюс, която е втората по сила военна академия, след Уест Пойнт в САЩ. Румито Радев има за цел да създава диверсия, че има руски уклон, а и не е много любител на САЩ... Класическа форма на диверсия, а и отклоняване на вниманието от прима вистата - от страна на САЩ... Все пак вече близо 100 години САЩ владее света... То с умения и хитрост става тази работа... :)
INDEPEN-DANCE DAY

2022.07.04 | 12:57

14
И, КАКТО КАЗАХ, КОЙ-ТО ПРИ-КРИВА ИЛИ УК-РИВА МАЙ МУ НА ТА БОГ Ч И Ф У Т , ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕ ЗАЕДНО С БОГА!
СМЯНА НА МЕСТАТА 4

2022.07.04 | 12:50

13
ОБЕР КЕЛНЕР - МАЙ МУ НА ТА, СМРЪДЛИВ Ч И ФУТ :) С М Ъ Р Т НА Ч И Ф У ТИ ТЕ!!! ЕЙ МАЙ МУНИ! БЕГАЙТЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ В ГДБОП ОТ МЕН! А АЗ, ЩЕ СИ ГО ПРЕМЕСТЯ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ :)
МОЖЕ ДА ПОЗДРАВИШ И

2022.07.04 | 12:46

12
КОЛХОЗНИТЕ П Р А СЕТА! ТЕ МНОГО ОБИЧАТ ДА ХРУПАТ МАЙ М У Н СКИ Л А Й НА :)
INDEPEN-DANCE DAY

2022.07.04 | 12:41

11
А МАЙ МУНАТА ЧИ ФУТ, НЕ Я ЛИ ПОЗДРАВИ? ;) ТЕ ЗАЕДНО СИ ПРАЗНУВАТ :)
Рот фронт , малоумници

2022.07.04 | 11:22

10
И в заключение , другарю Байдън :- Да живеят всички БеКаПеТа по всички земни кълбета . СЛАВА НА БКП !!! ВЕЧНА СЛАВА НА КПСС !!!
Славяново

2022.07.04 | 11:15

9
Докато имаме държавен глава като теб - путинопитек и национален предател, готов да продаде държавата ни на кремълското чудовище и злодей, визите за Щатите няма да паднат! И Байдън, освен DW, е наясно с коварството и двуличието ти едно да говориш в чужбина, а друго да вършиш в България! Така че, що ли не хванеш Деса за ръчичка и не се изметете към Москва! А, можеш да вземеш и чалгарските си палачи!
ГОДПОДИН МАГАРЕ

2022.07.04 | 10:50

8
САМОЛЕТА ЛИ СИ ИЗПУСНА? :) youtube. com/ watch?v=cu85vKtP9zk
ОСВОБОЖДЕНИЕ!

2022.07.04 | 10:42

7
ОСВОБОДИТЕЛИ! ИИИ-ААА! ИИИ-ААА! :)

Добави коментар

Водещи новини