Тотю Младенов: Няма основание пенсионната система да се променя до 2020 г.

  • 26 юни 2012 12:01

  • 712
  • 1
Тотю Младенов: Няма основание пенсионната система да се променя до 2020 г.
©

Така както е разписана до 2020 година пенсионната система, няма основание да бъде променяна.

Това заяви днес пред  журналисти министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, помолен да коментира изказване на президента на Европейския съюз Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в, който вчера в интервю за германско издание е посочил, че всичките 27 държави-членки трябва да реформират пенсионните си системи. Ромпой ще постави въпросът за обсъждане на среща на върха в Брюксел на 28 и 29 юни.

От 2012 г. с две години се увеличи и необходимият осигурителен стаж за военните и за полицаите, посочи Младенов. С тези реформи доказахме, че искаме да направим пенсионната система по-устойчива и хората да получават по-адекватни пенсии, коментира министърът. Запитан има ли възможност да се повиши още възрастта за пенсиониране, ако се обвърже със средната продължителност на живота у нас, Младенов каза, че начертаното до 2020 година трябва да се изпълнява и то ще донесе необходимата устойчивост на пенсионната система.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Благодарение на ГРОП

2012.06.27 | 08:55

1
тотю, благодарение на вашите безмислени "реформи" чрез които се опитвате да увеличите пенсионната възраст до 70 години, стана вече безсмислено за голяма част от средното и младото поколение да се самоосигуряват - благодарение на вас мръсните герберасти вече България не "социална република" както все още и кое ли знае защо ВСЕ ОЩЕ пише в Конституцията на страната ни! Благодарение на теб и всички миризливи гербари като теб!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини