Бойко Рашков се срещна с вътрешния министър на РСМ

  • 01 юли 2022 16:37

  • 423
  • 2
Бойко Рашков се срещна с вътрешния министър на РСМ
© МВР

По покана на министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, на работно посещение в България е Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи на Република Северна Македония.

В рамките на проведената днес работна среща те дадоха висока оценка на отношенията между България и Северна Македония в областта на вътрешните работи. Двамата министри изразиха увереност, че активният и открит диалог ще продължи и ще бъде надграден в бъдеще. Обединиха се около необходимостта от разширяване на професионалното сътрудничество по всички въпроси от взаимен интерес.

Министър Рашков подчерта важността от поддържането на директни и редовни контакти и потвърди готовността на страната ни да развива и задълбочава двустранното сътрудничество, в т.ч. и чрез споделяне на своя опит и експертиза в областта на вътрешните работи, натрупани като държава-членка на ЕС. В този контекст министър Рашков изрази увереност в необходимостта от още по-активно и резултатно взаимодействие във всички области на сътрудничеството, като например граничната сигурност, противодействието на различните форми на трансграничната организирана престъпност, борбата срещу тероризма и други.

Министър Спасовски, от своя страна, благодари на министър Рашков за възможността за конструктивни и взаимно полезни разговори в София. Той коментира, че България и Северна Македония, като съседни държави, имат общ интерес от още по-добри резултати на сътрудничеството в областта на вътрешните работи. В този смисъл министър Спасовски заяви ангажираност към укрепване и задълбочаване на контактите на двустранно и регионално ниво, в това число по приоритетни теми на съвместната работа като борбата срещу организираната престъпност, противодействието на нелегалната миграция и други. Като добър пример на съвместната работа той посочи дейността на Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество в Гюешево.

В рамките на визитата министър Рашков и министър Спасовски присъстваха и на съвместно тренировъчно учение на специалните антитерористични отряди към министерствата на вътрешните работи на двете страни.

Владимир Василев
423 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.01 | 23:21

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Г

2022.07.01 | 18:34

1
Дреме ми

Добави коментар

Водещи новини