Дончев към Нинова: Има моменти, когато с правенето на компромис, се превръщаш в един голям компромис

  • 01 юли 2022 13:07

  • 4050
  • 7
Дончев към Нинова: Има моменти, когато с правенето на компромис, се превръщаш в един голям компромис
© Булфото

Има времена, има моменти, когато трябва да се прави компромис, но и такива, когато, като правиш компромис, се превръщаш в един голям компромис - с тези думи Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ-СДС се обърна към лидера на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Преди това от парламентарната трибуна тя поиска Народното събрание (НС) да приеме решение, с което да задължи МВнР да отмени нотата за експулсирането на 70 руски дипломати и служители от България.

Как НС може да вземе такова решение - да се намеси в работата на друга власт, искате парламентът да гази Конституцията, се обърна към Нинова и Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Ако има някой, който да поиска от НС нещо, е министър-председателят в оставка, а не да идва г-жа Нинова тук и да ни апелира, подкрепи го съпартиецът му Даниел Митов. Тук става въпрос за достойнство на българската държава и този акт трябва да бъде подкрепен, смята той. Затова премиерът в оставка трябва да е тук, моля повикайте го максимално бързо, настоя той.

В началото на изказването си Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник отбеляза, че прави чест на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да е в залата и да чуе какво депутатите мислят за позицията на БСП по казуса. Той се съгласи с коментара й за ескалация на политическите страст. Гражданите изпращат различни партии в НС и там се очаква политически спор, но когато той се превърне във вражда, вече е вредно, вредно е и, когато започне да се самогенерира, подчерта Дончев.

Нинова: Радев да уволни незабавно шефа на ДАНС
 
Представителят на ГЕРБ-СДС изрази учудване как Нинова от парламентарната трибуна изразява несъгласие с решението на Министерския съвет. Хем да управляваш, хем, когато не ти е изгодно - си малко опозиция, описа той поведението на вицепремиера в оставка в случая. В този смисъл, моля, да се самоопределите, обърна се Дончев към Нинова. Няколко пъти имаше намек, че решението на Кирил Петков е нецелесъобразно, незаконосъобразно, не знам дали НС е органът, на който да се оплачете, добави той.

По думите на Дончев разликата между днес и 2018 г е, че тогава нямаше война и това изисква друга позиция. Това той направи в коментар на цитат на Нинова, която прочете думи на Бойко Борисов от времето на българското европредседателство. Когато има агресор и жертва, не можеш да стоиш неутрален, когато има пожар, той трябва да се гаси, не може да чакаш процесите да се развият от само себе си, подчерта Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, цитиран от БТА.

Константин Тодоров
4050 7

Коментари 7

Добави коментар
ИЗВОД

2022.07.01 | 14:54

7
Петков просто трябваше да поеме отговорност, след като вече беше предупреден за политическите последици от въоръжаването на Киев, но самият факт, че той продължи независимо от това и сега иска да се прави на глупак, като обвинява Русия, показва, че той никога не е бил годен да ръководи и винаги е бил нищо друго освен проамериканска марионетка , управляваща тази балканска колония. От Андрю Корибко американски политически анализатор
Анонимен

2022.07.01 | 14:29

5
НИКАКВИ КОМПРОМИСИ ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ ! БРАВО НА ПЕТКОВ!
Гнусната четена кукувица

2022.07.01 | 14:48

6
Беше унижена! Браво!

2022.07.01 | 13:51

4
ПРИЛИКАТА С МИКИ МАУС НЕ Е СЛУЧАЙНА!
Еми...

2022.07.01 | 13:42

3
гербавите клекнаха след като ги нашокаха от ЕС вчера по темата - също и ДПС, така че само кypвите, които са на повод на митрофановна още квичат... полекинка.
fffffffffffffffffffffffffffff

2022.07.01 | 13:25

1
GABROVSKO LAINO
EC

2022.07.01 | 13:33

2
Най-обичам да слушам как путиноиди квичат!

Добави коментар

Водещи новини