Гюров: Това, което се случи с нотата към Руското посолство, не е прецедент

  • 01 юли 2022 12:24

  • 1510
  • 2
© Булфото

Това, което се случи с нотата към Руското посолство, не е прецедент. Това отговори председателят на ПГ „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ Андрей Гюров след обръщението на вицепремиера в оставка Корнелия Нинова. Нинова настоя Народното събрание да приеме решение, като орган, който изпълнява контрол върху изпълнителната власт, министърът на външните работи да отмени нотата за експулсиране на 70 руски дипломати и служители. 

Гюров каза,  че му е било много интересно да чуе какво се е случвало в пленарна зала преди четири години. Той попита какво трябва да се случи, за да се разбере в тази държава, че българският национален интерес трябва да се отстоява и припомни, че ситуацията на липса на реципрочност по Виенската конвенция е от дълги години и никой от парламентарно представени сили, от управляващите, не си е помръднал пръста да направи нещо, за да защити националния интерес. 

„Чухме от „Възраждане“ и ИТН, че Кирил Петков бил опасен за България, вероятно позовавайки се на инструкции от госпожа Захарова. Какво означава всичко това – означава, че Кирил Петков е опасен за руските шпиони и агентура в България“, каза Гюров. 

Председателят на ПГ на ПП попита затова ли правителството на Кирил Петков е в оставка. Кирил Петков бил излъгал пред всички в залата, коментира Гюров изказването на Тошко Йорданов.  Сега чуваме за нова версия от  службите. Как стана така в рамките на два дни? Кой ги притисна, така че те да си сменят мнението? Тук беше казано, че има доклади, има списъци, на база на които се е позовал премиерът, и на която база Външно министерство е взело тези решения, коментира Гюров.

Нинова: Радев да уволни незабавно шефа на ДАНС

Чудя се на какво се дължи тази реакция, дали е реакция  на арестите на европрокуратурата, чието присъствие вече започна да дава плод или тази истерия е във връзка с това, че от днес България започва да получава пълните количества газ по азерската връзка. След толкова много години България се пробужда, България се освобождава и промяната продължава, каза Гюров. 

Тошко Йорданов отговори, че Гюров прави внушения, че ИТН вардят някакви руски шпиони. Вие снощи бяхте  там и Външно ясно заявиха, че те са предложили друга процедура по реципрочно намаляване, коментира Йорданов. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2022.07.01 | 14:09

2
Гюро, Гюро, идва зима и ще интересно, дали тогава ще можем да те виждаме все още в НС, че сме нагласили ввче тоягите за теб:)))?!?
Путлер капут

2022.07.01 | 13:53

1
Мордор блъфира както обикновено. Киро Тъпото забърка големи лай.а но ако сега се поддадем на шантажа ще си осер.м лицето пред целия свят. Ми да ги късат като искат. Без рашистите сме по добре.

Добави коментар

Водещи новини