Драгомир Заков: Изгонването на руските дипломати е логично

  • 01 юли 2022 08:00

  • 3920
  • 54
Драгомир Заков: Изгонването на руските дипломати е логично
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Изгонването на руските дипломати е логично - когато няма уважение, се стига до подобни стъпки, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната в оставка Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни.

По думите му трябва да се търсят начини, по които руската държава да продължи да бъде представлявана в България по начин, който зачита достойнството, териториалната цялост и суверенитета на България.

"За да се стигне до толкова крайна мярка, причините са комплексни - предполагам, че ДАНС има достатъчно данни за дейността на тези дипломати или технически служители на територията на България, има открито неуважение към България. Руското ръководство, когато разглежда дали да закрие мисията или не, трябва да вземе решение дали това трябва да бъде ръководителят на руската мисия в България и да изпрати човек, който ще се отнася с уважение към българския народ. Основното решение в Москва, как да бъде представлявана Русия в България", допълни Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни.

Изтича ултиматумът от Русия за отмяна на решението за експулсирането на 70 руски дипломати

Според него трябва да бъде проведен диалог между институциите по темата.

"Трябва да бъде свикан Министерският съвет. На България ѝ е необходима стабилност. Предсрочни избори преди зимата с евентуален продължителен служебен кабинет до пролетта, без парламент, би било пагубно за България. Не е разговаряно с мен за поста премиер", отбеляза военният министър.

Допълни, че предстои увеличаване на заплатите на военнослужещите от 1 юли по различна скала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3920 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Aтилa Бич Бoжий

2022.07.02 | 01:41

51
☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Cтapи Koмyниcти! ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм! ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB! ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe! ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo! ☞Члeн нa БKП - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Член на MBP - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДAHC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cвoдниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Kмeт - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Пpokypop - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cъдия - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи-CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn
Човек

2022.07.02 | 13:21

54
Ти отдавна си под земята.
☞Народа☜

2022.07.02 | 01:43

53
!!! ☞Боко-Бългaроубиецo от Xepakoвo YMPИ, YMPИ, YMPИ!!!☜
₺Дecъ oт Дyлoвo₺

2022.07.02 | 01:42

52
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
ЛОГИЧНО Е

2022.07.01 | 22:56

50
ДА СЕ ВИДИ, КЪДЕ И КАКВО СИ СЛУЖИЛ! НАЛИ СИ ВОЕНЕН МИНИСТЪР :) ИЛИ ПОНЕ СЕ ИЗЖИВЯВАШ КАТО ТАКЪВ :)
Независимот и свобода

2022.07.01 | 18:17

49
Българското правителство може да бъде сменено с американско и ще има икономии от заплати.
никой

2022.07.01 | 14:51

45
ей,2 ало, Русия защо не е закрила посолството си в САЩ? "псевдо дипломате"
Да изгоним дипломати от САЩ?

2022.07.01 | 17:13

48
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.Подкрепете коалицията Петков и България ще се удави в наркотици.
никой

2022.07.01 | 14:52

46
ей,2 ало, Русия защо не е закрила посолството си в САЩ? "псевдо дипломате"
Чакай край

2022.07.01 | 17:12

47
На спецоперация в Украйна.

2022.07.01 | 13:49

44
АМАН ОТ НАТОВСКИ И КРАВАРСКИ ШПИОНИ!
Орлин Димов

2022.07.01 | 11:41

43
Този ход е слугинаж. Спрете с безобразията, които натворихте. Изчезвайте.
Умник Гюро

2022.07.01 | 10:39

42
Изгонването на руските тайни агенти от България е страхотна новина! Следващата голяма и решителна стъпка за България е да скъса всякакви отношения с Русия и веднъж завинаги да се освободим от руското робство и колониалното разграбване на Майка България.

2022.07.01 | 10:08

41
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ
иван

2022.07.01 | 09:58

40
ЛОГИЧНО ЛИ Е ВИЕ ДА ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,ЧЕ КОРАБА КОИТО БЕ ЗАДЪРЖАН НА ПРИСТАНИЩЕ ОДЕСА Е БИЛ НАТОВАРЕН СЪС ЗЪРНО .А ТОИ Е БИЛ НАТОВАРЕН СЪС ОРЪЖИЕ ЗА УКРАИНЦИТЕ.ЗА ЛЪЖИТЕ ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ВЪВ ЗАТВОРА А НЕ ОЩЕ ДА СТЕ МИНИСТРИ.КОИ ЩЕ ВИ ВЯРВА НА ВАС КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ.НАРОДЕ ТАЗИ ПАСМИНА АМЕРИКАНСКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНА И ТО НАИ БЪРЗО...ПЪПУНЕКА ЗАДНИКА МУ МИРИШЕЛ И ТОИ СМЕНЯЛ ГНЕЗДАТА,КАТО МИСЛЕЛ ЧЕ ГНЕЗДАТА МИРИШЕТ.ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ,ОТ ПАРТИЯ ВЪВ ПАРТИЯ...

Добави коментар

Водещи новини