Заков: Планираната военна помощ от САЩ е много важна за България

  • 22 юли 2022 12:45

  • 1888
  • 5
Заков: Планираната военна помощ от САЩ е много важна за България
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Планираната военна помощ от Съединените щати за страните от Черноморския регион е много важен документ, който се прие. За първи път в САЩ на толкова високо равнище се признава стратегическото значение на Черно море. То отдавна е признато като стратегическа зона за НАТО като това до голяма степен се дължи на позицията на България заедно с Румъния. Това каза на борда на фрегатата „Верни“ министърът на отбраната в оставка Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни. Днес от плавателния съд той наблюдава операции от Националното военноморско учение „БРИЗ 2022“, предаде БТА.

Министърът заяви, че помощта е много важна за България, тъй като това е важно и за сигурността. Оттук нататък ние ще разчитаме и на нашия съюзник отвъд океана, посочи Заков.

Той поясни че самата стратегия предвижда помощ в различни сфери, включително и за отбраната, като следва да се работи по различни проекти.  

Разбира се, трябва да си свършим нашата работа, за да можем да информираме САЩ къде имаме нужда, от какво точно, каква помощ е необходима в спешен порядък. Още е рано да говорим за финансовата рамка, каза Заков. Той добави, че предстои чисто практическа работа.

Той даде висока оценка на подготовката на военноморските сили след днешните демонстрации на Националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2022“. В учението участват 24 спомагателни кораби и катери, пет самолета, четири вертолета и 1390 военнослужещи от военноморските сили на 11 държави. Учението се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Ученията „БРИЗ“ са запазена марка на военноморските сили на България. Те започват през 1993 г. и се провеждат като национални военноморски учения с международно участие. Учението „БРИЗ 2022“ е 26-ото поред издание. Тази година българските военноморски сили участват с 21 бойни и спомагателни кораби и катери, вертолети, тим за морски специални операции, водолазна група, взривчици и др.

Стартира международното военноморско учение „Бриз 2022“

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1888 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
И КАКВА СТАНА ТЯ???

2022.07.22 | 20:36

5
ГЕРБ БЯХА И СИ ОСТАВАТ НАЙ ЧИТАВАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!
Ало

2022.07.22 | 14:53

4
Американска подлога
Умник Гюро

2022.07.22 | 14:24

3
Сатанистите ни агитират да се ваксинираме... Ами може ли някой да ми обясни защо американският президент Джо Байдън се зарази от Ковид-19 за 3-ти път? Той си е бил 2 ваксини и 2 бустъра и би трябвало да пращи от здраве! А сега слушайте Бай ви Гюро: ваксините унищожават имунната ви система и на практика заболявате перманентно от СПИН... Ако междувременно вече не сте пукнали от тромбози, инфаркти или вече не сте се превърнали в Зомби, тъй като ДНК-то ви също е прецакано и е мутирало. Накрая, пораженията от тези генетични отрови се предават и на поколенията, както доказаха учените от Университета в Малмьо, Швеция... Хайде сега, слушайте сатанистите и отивайте бодро да се ваксинирате пардон... самоубивате!

2022.07.22 | 13:20

1
обичайната помощ на хартия
Иван 22

2022.07.22 | 14:09

2
Не помощ ,а засилено военно присъствие се иска !!! И не само сухопътно ,а искат повече кораби в Черно море !!!

Добави коментар

Водещи новини