Йотова за изгонените руски дипломати: Безпрецедентно решение

  • 29 юни 2022 12:26

  • 9789
  • 22
Йотова за изгонените руски дипломати: Безпрецедентно решение
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Безпрецедентно решение, защото е взето от правителство, което вече е загубило доверието на българския парламент, получило е вот на недоверие и което е в оставка. Така коментира вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира решението за изгонването на 70-те руски дипломати, пише "24 часа".

Йотова каза, че в президентството научили за него след изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

Кирил Петков: Гоним 70 руски дипломати

"Сигурна съм, че има основание, след като е по информация на българските служби за сигурност, но можеше да бъде взето с отговорността на следващия кабинет, който и да е той. Нямаме информация какво е наложило още снощи да се вземе това решение", каза Йотова.

Радев коментира изгонването на руските дипломати

Йотова била изненадана донякъде, защото става въпрос за правила, за закони, за конституция. "Ние виждаме, че и законите, и конституцията се нарушават с лека ръка, но все пак нека да не забравяме, че имаше и други правителства, които в последните дни от своя живот сменяха бордове, назначаваха и уволняваха. Но за първи път, поне в моята политическа биография, виждам да се вземат такива решения, които имат външнополитически характер и уреждат двустранни отношения", коментира вицепрезидентът.

Тя изрази надежда, че това няма да доведе до скъсване на двустранните отношения с Русия.

Теодора Павлова
9789 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2022.06.29 | 12:31

1
СРАМ МЕ Е ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС!!!
Г

2022.06.29 | 12:33

2
Грухтяща тъпа комунистическа свинкя
грух

2022.06.29 | 12:47

3
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер

2022.06.29 | 12:54

4
Подобно решение не може да се взема еднолично. По закон е необходимо засекретено заседание на МС, където да се изслушат съответните служби за национална сигурност и решението да се вземе след гласуване. Кирето пак се е изцепило защото така са му наредили от Козяк. Май ще се окаже, че такава информация от службите няма, а изгонването на руските дипломати е само реципрочна мярка за броя на дипломатите руснаци в България и дипломатите българи в РФ.
И тогава ли ще триете?

2022.06.29 | 12:57

5
Излезе информация, че руските шпиони, маскирани като "дипломати" в руското посолство, са подкупвали български политици, устройвали са им клопки с проститутки на щат при Митрофановия дувар, за връзки на някои от тях с онези убийци, които отровиха Гебрев и сина му, а и за още престъпления на "братушките", старателно прикривани досега от пРезидента, от Сотировата Цаца, от Каскета и особено - от "евроатлантика" Боко Тиквата от Банкя, който хвърли три милиарда наши пари, аз да се подмаже на кремълския масов убиец, терорист и злодей!
жор

2022.06.29 | 13:00

6
Да спрем по скоро този идиот и да бьде изгонен от страната!!!!
4-ти путинопитек!

2022.06.29 | 13:11

7
Абе, що ли не отидеш в "пРезиденството" и да се пазариш там с лакеите на оня от село Славяново да те назначат за негов съветник! Даже отдавна е трябвало да го направиш и ако това се беше случило, вчера пРезидента на Решетников нямаше да стане за посмешище по света и у нас, когато направо се напика от радост, че отидоха на "консултация" при него слугите му от чалгарската сбирщина на Сакатия, които жалки слуги, по негова поръчка, се превърнаха в най-омразните и презрени персони в държавата ни, след като той им поръча да станат палачи на Кирил Петков! Вчера и днес двама от видните палачи, изпълнили на мократа поръчка на сараите и на пРезидента, си показаха гузните физиономии по две телевизии, чудиха се накъде да гледат и какво да лъжат! Абе, дори и те - Тошко Хаджитошков и Джебчията Балабана се бяха засрамили! По-скоро се бяха много уплашили! И днес една тяхна "депутатка" напуска срамната им групичка и става независима Много го закършихте бе Хаджитошков, много бе, Балабане Джебчията, много ма, "библиотекарке" с дългия нос, дето слугуваш и на давана, като сменяш памперсите на учиндолския инвалид!

2022.06.29 | 13:38

8
русия ни нарече враг, а митрофанова в софия подлоги. Да си обират парцалите руските шпиони и да се изметат веднага в срок от 24 часа. те са шпиони, конквистадори, рушат Украйна, убиват невинни хора.

2022.06.29 | 13:49

9
руската посланичка МАТРОНА митрофанова в България се държи изключително нагло и отдавна трябваше да бъде изгонена . сега да си обира крушите. ПУШЕК на гнездото на осите-руското посолство- да бъде глобена митрофанова , защото замърсява околната среда и трови със сажди столичани.
Рони милин

2022.06.30 | 10:16

22
Простак
Просто човек

2022.06.29 | 13:54

10
Шшшш, путинска мар.ионетко...
Чий роб ще бъдеш

2022.06.29 | 14:43

14
Коалицията на Петков - народен избраник живее в нашата къща - бивш полицай, уволнен за измама, електоратът му е циганин на боклука, но той е истински депутат - това е истинската мафия с силно закулисие! Коалиция на Петков работи за България?

Добави коментар

Водещи новини