БСП: Бюджетът е балансиран, сега трябва да се помогне на най-уязвимите

  • 27 юни 2022 10:54

  • 1180
  • 14
БСП: Бюджетът е балансиран, сега трябва да се помогне на най-уязвимите
© Novini.bg/ Canva

Решението на Националния съвет на БСП не включва подновяването на разговорите с Газпром като необходимо условия за преговорите с ПП по отношение на подкрепа на кабинет с техен мандат. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Благовест Кирилов.

„Нека да видим кога ще се случат те, кога ще се връчи мандатът за преговори и тогава ще видим как да подходим,” посочи той. Според него обаче, „когато говорим за диверсификация, това не значи, че трябва да изключим едната страна, за да включим другата. Диверсификация значи от множество източници да получаваме ресурси, така че да имаме и най-добрата цена, и гаранция за доставките. Така че смятам, че трябва да сме отворени за разговор с всички страни, в това число и "Газпром", за да намерим най-доброто за българския национален интерес”. 

Ракшиев: Всички партии осъзнават, че е абсолютно безотговорно да не приемат бюджета

По отношение актуализацията на бюджета Кирилов коментира тезата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, че той е балансиран и е с повече разходи, защото моментът е такъв, че трябва да се помогне на най-уязвимите.

По думите му дискусията е открита, в момента има над 130 предложения за бюджета, които той посочи, че са прекалено много, особено от гледна точка на опозицията. „Нека си го кажем - позицията на опозицията, на Бойко Борисов е шизофренна за мен. Защото от една страна казва: „Бюджетът е дисбалансиран, няма пари". От друга страна иска да се заложат много повече разходи”.

Според Кирилов трябва да се постигне синхрон между всички партии при актуализацията на план-сметката на държавата, така че тя да е работеща и за хората. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има някои предложения, които касаят транспорта в малките селски региони.

Радина Лазарова
1180 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.06.27 | 11:04

1
Невероятно, но факт! От всички бивши комунистически партии в Европа само БСП е на власт. Това е така благодарение на политическите патерици ДБ и ПП. Те крепят на власт най-статукварската партия у нас. БСП се свира в колибата си само при управление на ГЕРБ и СДС. И затова тогава България тръгва уверено и успешно напред. Но появят ли се патерици и започва куцукането. Така е и в наши дни. От днес БСП е в почивка. Циркулира единствено по медиите, където като журналисти се изживяват нейни симпатизанти. Но има мерак отново да яхне метлата. Патериците и те кокорят очички за още власт. И отново заедно с нея, столетницата. Затова и прокопсия няма да има. Тъжна българска орисия.
бкп в белене

2022.06.27 | 11:45

2
изроди!!!!!!!
десеткi милярдi евр0

2022.06.27 | 11:46

3
0ТКР@ДН@HТЕ за 30г. д0като "п0м@г@те" на н@й-уязвiмiте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И БСП умрее :)

2022.06.27 | 11:57

4
Оле, оле, оле, оле :)
Мая

2022.06.27 | 12:01

5
Кравешката шунда Нинова мисли много за хората.
Умник Гюро

2022.06.27 | 12:56

6
А казва ли бюджетът защо България плаща най-скъпите цени за горива и електричество от цяла Европа??? Защо олиото струва 8-10лв на бутилка, дори и в градовете, където се прозвежда от фабриките? Защо националните предатели, Румен Овчаров-Красимир Премянов-Александър Томов-Жан Виденов-Румен Гечев-Корнелия Нинова, не са доживотно в затворите?
иван

2022.06.27 | 15:32

7
ДА БЮДЖЕТА Е БАЛАНСИРАН ЗА РАЗБОИНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ ,ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ,СИРЕЧ КОМУНДРЕТАТА,НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ. КЪДЕ Е НАРОДА И РАБОТНИЦИТЕ СЪС ЗАПЛАТИ 800 ЛЕВА.
иван

2022.06.27 | 15:34

8
ДА БЮДЖЕТА Е БАЛАНСИРАН ЗА РАЗБОИНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ ,ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ,СИРЕЧ КОМУНДРЕТАТА,НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ. КЪДЕ Е НАРОДА И РАБОТНИЦИТЕ СЪС ЗАПЛАТИ 800 ЛЕВА.ДЕПОТАТИТЕ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ СИ,НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВЯТ ВЪВ ТОЗИ РАЗБОИНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ...
иван

2022.06.27 | 15:36

9
ДА БЮДЖЕТА Е БАЛАНСИРАН ЗА РАЗБОИНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ ,ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ,СИРЕЧ КОМУНДРЕТАТА,НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ. КЪДЕ Е НАРОДА И РАБОТНИЦИТЕ СЪС ЗАПЛАТИ 800 ЛЕВА.ДЕПОТАТИТЕ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ СИ,НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВЯТ ВЪВ ТОЗИ РАЗБОИНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ...ПО ДОБРЕ Е ЗАБЪЛГАРИЯ ДА ГО НЯМА И ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪОБЩЕ...
иван

2022.06.27 | 15:36

10
ДА БЮДЖЕТА Е БАЛАНСИРАН ЗА РАЗБОИНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ ,ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ,СИРЕЧ КОМУНДРЕТАТА,НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ. КЪДЕ Е НАРОДА И РАБОТНИЦИТЕ СЪС ЗАПЛАТИ 800 ЛЕВА.ДЕПОТАТИТЕ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ СИ,НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВЯТ ВЪВ ТОЗИ РАЗБОИНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ...ПО ДОБРЕ Е ЗАБЪЛГАРИЯ ДА ГО НЯМА И ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪОБЩЕ...

Добави коментар

Водещи новини