Петър Колев: РСМ трябва да спре процеса на дебългаризация

  • 25 юни 2022 18:50

  • 1054
  • 1
Петър Колев: РСМ трябва да спре процеса на дебългаризация
© NovaNews
Слушай новината Слушай новината

"Повече от 2 години тезата беше, че България спира Македония. С гласуването в НС тя беше изчерпана като алиби и оправдание. Скопие трябва да поеме подадената ръка и да покаже с действията си, че може да изпълнява предварителните условия за започване на преговори. Всичко останало ще бъде шикалкавене, липса на отговорност и ясна антиевропейска тенденция. След това предложение на ЕС, РСМ трябва да спре процеса на дебългаризация". Това заяви за "Офанзива" лидерът на Гражданския демократичен съюз в Северна Македония Петър Колев.  

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

По думите му Скопие трябва да е разбрало, че това, че си българин, не означава, че си второ качество човек. "Надявам се нашето правителство няма да върви по същия път по познатите въпроси. Македония трябва да почне да спазва Договора за добросъседство. Вярвам, че македонското правителство ще припознае този шанс, за да може РСМ да се върне на релсите на евроинтеграцията си. Проблемът е с прилагането на договора", смята той. 

Тони Николов: РСМ няма да подпише Френското предложение

Според него македонската власт трябва да бъде прочистена от антиевропейски, проруски и просръбски интереси. "Да си прочистят състава на коалицията. Интересът на РСМ не може да бъде сложен в зависимост от кариерата на някой политик", подчерта Колев.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1054 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nn

2022.06.25 | 19:10

1
bravo na makedoncite te dokazaha tce ne sa evrogeiski podlogi kato balgarskite prestapnici koito glasuvaha no makedonia im kaza tce ne e imalo zashto.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини