ПД "Социалдемократи": България няма нужда от политическа криза и нови парламентарни избори

  • 17 юни 2022 14:37

  • 759
  • 3
ПД "Социалдемократи": България няма нужда от политическа криза и нови парламентарни избори
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

В ситуация на крайно напрегнати международни отношения и трудно контролируема инфлация, България няма нужда от политическа криза и нови парламентарни избори, посочват в позиция от "Политическо Движение Социалдемократи" - коалиционен партньор в Коалиция "Продължаваме промяната", разпространена от пресцентъра на движението. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Според тях "оформилото се ново мнозинство в Народното събрание между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" (ИТН), които вчера напълно неоснователно и безпринципно гласуваха оставката на председателя на парламента Никола Минчев", се опитва да хвърли страната в тежка социална, финансова и политическа криза. Водени от политически подбуди и желание да се стопира борбата с корупцията и организираната престъпност, тези партии залагат на карта бъдещето на българския народ, се посочва в позицията. 

Премиерът Петков: Българските граждани видяха ясно прегръдката между ИТН, ДПС, ГЕРБ и "Възраждане"

Ние, като партия, също сме отправяли своите критики по отношение на управлението на някои външнополитически теми и свързани с тях предложения за политически решения. Правителството, поради своя разнороден състав, понякога действаше мудно по отношение на някои важни въпроси, смятат от партията.

"Публичната комуникация на управлението досега не бе на високо ниво. Това, обаче, не омаловажава направените досега усилия за справяне с основния проблем на държавата – корупцията, както и успешното управление на бежанската криза, политиката за подпомагане на българския бизнес и битовите потребители, добрата социална политика по отношение на българските семейства и пенсионерите, подготовката за реформи в съдебната система и антикорупционното законодателство, подготовката за внедряване на електронни услуги в администрацията и здравеопазването, данъчните облекчения и вдигнатия праг за регистрация на фирми по ДДС, и други успешни политики", заявяват от партията. 

През последните дни беше разрушено единството на управляващата коалиция, а мнозинството в парламента бе променено в посока на запазване на предишното статукво. Всичко това беше направено с несъстоятелни аргументи, основани на предположения, а не на реални действия на управляващите. Темата с ветото на България върху Северна Македония бе експлоатирана чрез един  манипулативен маниер на политическата пропаганда. Въпреки тежките икономически и финансови условия, опитите за внушение, че държавата е доведена до фалит, също са част от тази манипулативна пропаганда, посочват още в позицията си от Политическо Движение Социалдемократи. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
759 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.17 | 20:25

3
Хайде балканси партии, успокойте се! Докажете на избори какво можете!
Умник Гюро

2022.06.17 | 16:02

2
Българският народ има нужда да се отърве от комунистите, които в момента управляват България, без да са били избирани на изборите: Крушовската биволица, Рашков, Янаки Стоилов, Христо Иванов и много други. Тези разбойници са за затвора.

2022.06.17 | 14:52

1
Медиаторчето ,кифличка махни си пръстчето от г.ъза

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини